lördag 2 augusti 2014

Blandat från veckan

Har inte riktigt haft tid eller ork att blogga de senaste dagarna, så nu kommer det ett blandat inlägg om lite allt möjligt från veckan som varit.
 
I måndags firade jag och Robert 7-årig bröllopsdag. Eller firade och firade, vi gjorde inget speciellt men var ju i alla fall 7 år sedan vi gifte oss :)
Som vanligt så var vi nere vid sjön på förmiddagen och där tog vi lite enkla bilder med min telefon (därav den dåliga kvaliteten). Både Jazmine och Felizia ville också vara med :)
 


Som jag skrev tidigare så var Jazmine lite rädd för att gå ner för stegen till vattnet (höll sig helst inne vid strandkanten). Det gick hyfsat om man hjälpte henne ner, men hon ville helst att man skulle hålla henne i famnen hela tiden (trots att hon bottnade utan problem).
I måndags så verkade hon ha tagit mod till sig för hon gick ner alldeles själv, utan att någon "uppmanade" henne till det - kors i taket! ;)


 
Sedan var hon och Felizia i och lekte en lång stund.
 
Lite senare kom Linda ner till sjön, och då blev Jazmine ännu modigare - hon simmade alldeles själv i sjön också! Efter Italienresan trodde jag att hon skulle fortsätta vara som en fisk i vattnet, men här var hon inte lika modig. Till nu :)
 

Sedan var hon igång med simningen :)





När Daniel var nere vi sjön så hittade han en gammal (?) flaskpost. Den innehöll 3 pappersrullar - 2 av dem var tomma, men 1 var ritad och skriven på. Det stod dock inget datum, men de låg i en gammal 4-kronors-petflaska. Hur länge sedan är det de fanns?




På kvällen kom ett par kompisar till Linda och Daniel förbi med sina barn. Vi åt tacos

och barnen lekte. De gjorde bland annat en skattkarta och gick runt och letade (efter vad vet jag egentligen inte ... ;)  )


 
På tisdagen blev det lite poolbad på eftermiddagen

 
I onsdags for vi hemåt. I torsdags var vi inne i stan, bl.a för att Jazmine skulle på läkarbesök hos barnspecialisten. Det var ett uppföljningsbesök gällande medicineringen hon fått mot misstänkt förkylningsastma. Läkaren tyckte att vi skulle fortsätta likadant en säsong till eftersom vi märkt en sådan markant skillnad på hur Jazmine har mått med medicineringen jämfört med innan. Tillbaka i februari för ny uppföljning.
Jazmine fick väga och mäta sig också. Inte så stor skillnad mot tidigare - hon väger fortfarande 15,7 kg (med andra ord precis lika som vid besöket i början av mars, samt som vid 3-årskontrollen) och är 98 cm lång. Själv tycker jag ju att hon blivit tyngre, men tydligen inte ... Läkaren tittat lite på kurvan och frågade om vi var bekymrade över vikten (eftersom hon legat stilla i vikt så länge), men nej det är vi ju inte direkt. Vi vet ju att hon äter och får i sig, så inget vi oroar oss över. Däremot lite förvånad att hon inte gått upp något. Läkaren tyckte inte heller att det var någon "big deal", men vi ska följa upp det igen i februari. Då blir det troligen ett allergitest också.

Som belöning valde Jazmine en groda med glitter på, som hon döpte till Kvackis. 
 
Innan vi for tillbaka hem så blev det ett besök på IKEA där vi köpte ett skrivbord och en stol till Felizia.


Jazmine fick Felizia gamla bord och stol, och är sååå stolt över att hon också har ett skrivbord :)

 
Nu är det dags att laga lite lunch, sedan blir det lekdejt hemma hon Ilona och Zion :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar