söndag 24 augusti 2014

Kalashelg!

Mycket fika har det blivit för mig och barnen i helgen (Robert har jobbat, men brukar bli en del fika där också ... ;) ) - igår var det firande av Sandra, som fyllt 30, och idag av Valle, som fyller 5 år i morgon.

Bilder från Sandras firande:
 
Mycket gott fika bjöds det på



 
När vi varit där en stund som kom även Valle o co. dit och då blev det lite mer fart på barnen. Det lektes både uppe och nere, tittades lite på film, m.m.
 
Tack Sandra (och Johan) för en trevlig stund och gott fika!
 
 
När jag lämnat av barnen hemma hos Robert så tog jag bilen in till stan. Där mötte jag upp Moa, Lisa och Sofia för middag på restaurang Koppar. Åt en riktigt god (och mastig!) risotto med vitt vin, parmesan och grön sparris. Orkade inte med någon dessert (hade ju redan fikat en massa ... ;) ) ...
Längesen vi sågs allihopa så vi hade mycket att prata om. En mycket trevlig kväll var det - hoppas på en repris om inte allt för lång tid :)
 
Idag var det alltså kalastajm ute i Ängeby. Mycket gott fika där också, så nu är man mätt och go´ i magen ... ;)

Kalasbarnet och en del av alla Turtlesgrejer han fick



"Ja må han leva ... "


Tre fina och smarriga tårtor

Det var fluginvasion inne i huset så Felizia fick ett uppdrag av Elin - för var tionde fluga skulle hon få en krona :) 
 
 
Till en början gick det bra, men sedan tröttnade hon lite. Men då ryckte morfar in och dödade nog nästan alla flugor i huset. Belöningen blev en tia - till Felizia :)

Jazmine tycker om hundspelet

Felizia, Sandra och Eva-Lena hjälpte Valle att bygga ihop en del av legot han fått i present
 
Till slut blev det dags att dra sig hemåt, mot barnens vilja ... Men hemma väntade Robert med middagen och så är det ju dags att ladda upp för en ny jobb-/förskole-/skolvecka.
 
Tack Valle (och Elin och Peter) för ett trevligt kalas och gott fika!
 
Är nu inne i vecka 14 (är med andra ord en evighet kvar ...) och magen växer och frodas

(oj, vad linnet ser trasigt/utslitet ut! Men är inte alls det i verkligheten så är bilden som blivit konstig ...)

Tidigare i somras så lånade barnen ett gäng böcker på biblioteket, bl.a. några om hur barn blir till, att få ett syskon, etc. Bör tillägga att detta var innan de visste om att de skulle bli storasystrar. Som kvällsläsning valde Felizia den här boken. Robert tyckte det var lite lagom jobbigt att läsa ... ;)


Den gick in ganska så detaljerat på det här med hur barn blir till, visade bilder på snoppar och snippor och berättade om vad sex var ... Det blev mååånga skratt från barnen och mycket harklingar från Robert :)

 
Något säger mig att tjejerna (åtminstone Felizia) kommer vilja höra den här boken flera gånger ... ;)
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar