onsdag 20 augusti 2014

Skolstart och hoppning

Nu har Felizia gått tre dagar i 1:an och än så länge verkar allt bara bra. Men är ju samma klasskamrater som innan så på så sätt är det ju tryggt. De har inte riktigt kom in i det "vanliga" skolarbetet än utan har (som det verkar) lite uppstart så här i början. Men igår hade de idrott i alla fall, likaså har de det i morgon (väääldigt korta pass, så vet inte riktigt hur det är tänkt att allt ska hinnas med (med tanke på att lektionerna är så korta), men men nu ska jag inte vara ämneskritisk ... ;) ).
Imorgon är det dags för skolfotografering - spännande att se sedan hur bilderna blir :)
 
Redo för att gå till skolan

På plats vid sin hylla
 
För egen del har jag haft något av en mjukstart - skönt (men är ändå rejält trött på em/kvällen). Har inga "riktiga" lektioner förrän på tisdag - den här veckan + måndag så har vi samarbetsövningar med alla elever i år 1-5 (en ½-dag/klass) så vi är inte sysslolösa i alla fall :)
 
Efter jobbet tog jag en liten tur på Gränby C. Meningen var att handla presenter till helgens kalas, men kom bara hem med en kasse med diverse kläder till barnen från Lindex - ojdå! ;)  Men spanade på presenter också så blir en ny tur dit imorgon för inköp :)
Sedan var det bara att skynda sig hem och hämta upp Felizia för att åka ut till ridningen - hoppning idag. Rosa var inte riktig samarbetsvillig när det gällde tempo/gångart idag heller (det är en riktigt envis ponny det där, men väldigt snäll och go), men bara Felizia lär sig att bli mer bestämd och att kämpa ända till det ger resultat så kommer hon nog vinna "kampen" oftare framöver :)
Nu låter det som att hela lektionen bara blev pannkaka, men så var det ju inte! De hade två hinder - ett innanför spåret på ena kortsidan och ett innanför spåret på långsidan efter. Rosa och Felizia hade inga problem att ta sig över hindren, men blev ju inte i trav alla gånger, men är ju inte hela världen huvudsaken man har fokus på uppgiften och hindren och löser det på bästa sätt :)
 
Här hade Rosa bra med fart!
 
Nästa vecka är det hästbyte - spännande att se vem det blir då :)
Vi hade riktigt tur med vädret också - det kom ett rejält ösregn en kort stund efter att lektionen efter Felizias hade börjat. Riktigt tråkigt för dem, såklart, men för egen del så gjorde det ju inget att det var uppehåll när Felizia red ... ;)
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar