onsdag 13 augusti 2014

Ridning på Rosa

Efter att ha stressat hem från en orienteringsfortbildning (och en snabbhandling på Kvantum) så åkte vi ut allihopa till Felizias ridning.
 
Rosa idag igen :) 
 
De fick rida en styrövning med båge och volter, först i skritt och sedan i trav. Över huvudtaget så var det ganska mycket trav, vilket gjorde att Felizia fick kämpa på en hel del. Rosa är nämligen inte så självgående, utan saktar ofta av efter bara några få travsteg. Men sedan fick Felizia hålla i ett ridspö och då blev det lite mera fart (hon använde det i princip inte (och när hon så gjorde så nuddade hon bara lite försiktigt), räckte med att hålla det i handen).
De fick även galoppera en del, men Rosa har inte kommit riktigt så långt i sin utbildning så Felizia fick trava istället - var ju bra träning för Rosa det också :)

Ridning i bågen

 
 
Felizia var nöjd efteråt, vilket jag också tycker att hon ska vara. Hon behöver bli lite bättre på att hålla koll på tygellängden, men Rosa är duktig på att dra ner huvudet så inte helt lätt ... ;)
 
 Lite stallpyssel efteråt

 
Spännande att se vad de får göra nästa vecka :)
 
 
Efter att vi var färdiga i stallet så tog vi oss allihop (dvs Elin, Valle, Peter, Sandra och Eva (Elins mormor)) upp till pappa och Eva-Lena. Pappa fyllde år för en knapp månad sedan men då var han bortrest och sedan har inte firande blivit av, förrän idag.
Jag hade köpt med lite enkel mat (korv med bröd) och så tårta och glass (till barnen). Prinsesstårta är bra gott det! :)
 
Det börjar kännas i kroppen att man har jobbat ett par dagar (= har gått upp tidigt) ...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar