måndag 25 augusti 2014

Simskolestart

Idag inleddes Felizias tredje termin på simskola - och nu är vi äntligen tillbaka där vi började, på Gottsundabadet. Hade gärna gått där i våras också, men var en dag för sen med att anmäla och platserna gick åt snabbt, minst sagt ... Hittade plats på simskola på Svettis, genom Simpedagogerna. Tyvärr. Med facit i hand hade det ju varit bättre att skippa en termin med simskola än att "skänka" pengar till dem. Ni som läst här tidigare vet ju vad jag tycker om dem - det sämsta jag sett!!!
 
Men nu är vi nöjda och glada igen :)  Och det är verkligen värt att åka de extra milen ända bort till Gottsunda - jag kan absolut rekommendera deras simskola för er som letar.
Vet inte om det alltid är samma ledare som har simskola där, men vi hade i alla fall turen att få samma som förra hösten, i alla fall en av dem - Johan. Han är toppen! Den andra ledaren (tror hon heter Erika eller ngt liknande) var vikarie en eller ett par gånger förra hösten, och är bra hon också.
 
Han med lite uppvärmningssimning innan

De fick göra många olika simövningar (glida, simma valfritt simsätt ca 15 m, flyta och rotera runt 1 varv, hoppa i på djupa - ta sig upp till ytan - vända om - flyta en stund och sedan simma tillbaka). De sista övningarna de gjorde var att simma bröst- respektive ryggsim 2x25, dvs totalt 100 m! Eftersom det var första gången för terminen så ville ledarna att alla skulle ha en flytkorv som hjälp, men de tror att de flesta klarar sig utan ganska snart.


Inte alltid så lätt att simma rakt när man inte ser ... ;)
 
Såhär tycker Felizia om den nygamla simskolan :)

Simskoletiden är 17.15-17.55 så finns inte så mycket tid över efteråt till att bada och leka (måste ju hem och äta middag). Men dryga 5 min fick hon i alla fall till att åka rutschkana och bada bubbelpool (sedan skulle den rengöras).


 
Felizia längtar redan till nästa måndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar