torsdag 27 augusti 2015

5 månader

Skrev det här inlägget innan vi åkte till Kreta, men glömde tydligen att trycka på "publicera" ... Jaja, det kommer ju iaf upp innan 6-månadersdagen ;)

Lite sen månadsuppdatering den här gången också, men bara 1,5 vecka ... ;)
 
Rent storleksmässigt så är det inte så jättestor skillnad mot förra månaden (se bredvid till vänster) men vi tycker att han känns större - antar att det har mer att göra med att han växer på andra sätt (utvecklingsmässigt).
 
När det gäller mat/smakisar så äter Winzton nu gröt varje morgon och sedan även någon fruktpuré under dagen. Vad gäller mängd så är det smakportioner (som mest) som gäller fortfarande, mer vill han inte ha. Han gapar dock gärna under tiden så är inte så att han inte tycker om eller inte vill ha alls, utan han blir väl helt enkelt mätt/nöjd efter den mängden. Han ammar fortfarande lika mycket som innan (iaf ungefär lika ofta) så han har ju inget behov av att äta en massa annat heller.
Än så länge (sedan första början) har han fått smaka på havregröt, potatis, morot, banan och fruktpuréer med katrinplommon; persika; päron och banan (med yoghurt). Han har även fått smaka på "mat" i form av kalops med potatis, men det var inte alls i hans smak, milt uttryckt ;)
Hoppas det kommer att fortsätta flyta på bra med ätandet när vi är på Kreta.


 
Utvecklingsmässigt så blir han allt mer rörlig, vårt lillhjärta - det är sällan han ligger kvar där man la honom. Inte så att han ålar eller tar sig framåt just men han vrider, rullar och trycker sig bakåt/åt sidan, etc. Samma i gåstolen - han kan inte med vilje ta sig till en speciellt plats bara sådär (rakt fram), men genom att gå åt sidan, bakåt, etc så kan han ibland hamna precis där han ville. Med betoning på ibland ;)

 
Vi övar på att sitta utan stöd, men det har inte riktigt fångat Winztons intresse.
Ljud (gärna höga sådana) verkar vara Winztons favorit ... man kan lugnt säga att han har upptäckt sin röst och använder den gärna och högt/gällt. Suck! Eller ja, vi skrattar åt honom för det mesta, men det är ju aningen jobbigt för öronen.
 
Mycket skratt och bus blir det också - senaste är "titt-ut!". Sedan är det väldigt spännande att försöka få tag på det som mamma eller pappa håller i, eller det storasystrarna leker med :)  Inte full styrsel på händerna/fingrarna än, men allt ska till munnen, och han lyckas för det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar