söndag 2 augusti 2015

Kusinlek, IKEA och muffinsbak

Har varit utan internet några dagar så därav inget bloggande. Lite att blogga ikapp om med andra ord ;)  Tar det i kronologisk ordning, blir väl typ 3-4 inlägg - läs det du vill och strunta i resten :)

I onsdags hade vi kusin Valle här under dagen. Det är inte alltid alla tre klarar av det där med att leka just tre tillsammans, inte så att de bråkar utan mer att de har svårt att komma igång och/eller leka samma sak alla tre. Men den här gången gick det bra :)
Vi började med lite utelek vid skogen och ett par av lekplatserna här bakom oss. Första stoppet blev borta vid skogen, där de först lekte lite vid kojan och sedan vid lekplatsen.






Fruktstund
 
Efter de ätit frukt gick vi vidare till lekplatsen närmast vårt hus, där vi stannade en stund innan det var dags att gå hem och äta lunch.
 
Stolt över att kunna klättra upp på stora stenen :)


Efter lunch byggdes det med duplo och mega blocks

Fika med glass och saft blev det också, innan det var dags för Valle att fara hemåt igen.
 
De hade roligt tillsammans, alla tre - tack för besöket, Valle!
 
 
Behövde handla lite smågrejer på IKEA, så i torsdags blev det en tur dit för mig och barnen. Efter att ha ätit en snabblunch så gick vi bort till leklandet för att "checka läget". FULLT sa skylten, men tog en kölapp ändå (8 nummer före ... ) och fyllde i lappar. Och precis när jag var klar med det så började numren klicka fram, ett efter ett ... och helt plötsligt var det vår tur, ingen med numren före oss var där! Så blev faktiskt premiär för Jazmine därinne (alltid varit fullt och lång kö de gånger vi har kollat tidigare). De lekte och hade roligt under den timmen medan jag gick runt och plockade på mig förvaringslådor, täcke, blommor, krukor och ramar, bl.a.
Innan vi åkte hem så fikade vi bulle och köpte lite lördagsgodis.
 
I lördags var det dop för Leopold (mer om det i ett eget inlägg) och jag var tillfrågad om att baka cupcakes. Så i onsdags kväll bakade jag två satser muffins och i fredags morse ytterligare en. Gjorde enligt ett, för mig, nytt recept och de blev riktigt saftiga och goda.
 
100 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
(i två av satserna tog jag 0,5 msk vaniljsocker och hade i stället i ca 40 g finhackad vit choklad - blir ännu lite saftigare då)
 
Rör smör och socker så det blir krämigt.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas.
Fördela smeten i 12-15 formar (fyll till 1/2-2/3) och ställ i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar) så håller de formen bättre. Grädda i 200 grader, i 15-20 minuter (känn efter med en provsticka - den ska vara helt torr). Låt muffinsen svalna, om du ska ha på frosting.
 
Frosting (från Leilas "A piece of cake")
60 g mjukt smör
100 g färskost
4-5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk pressad citron
(ev. karamellfärg)
(citronen kan bytas ut mot rivet skal av en lime - blir också gott)
 
Blanda samman ingredienserna till en smidig "röra" - klar att använda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar