måndag 31 augusti 2015

Förra veckans ridning

Har alldeles för lite tid att blogga men alldeles för mycket jag vill få med ... ;)  Skriver ju mycket för min egen skull, som en dagbok, så läs om du vill. Eller hoppa över om du inte vill ;)

Förra veckan var det ridning x3 för tjejerna - 2 för Felizia och 1 för Jazmine. På tisdagen var det träningsgruppsdags för F och det var både hästbyte och hoppning. En överlycklig tjej fick Melker! De hoppade två hinder på linje innanför spåret. I det stora hela gick det bra, men hon behöver fortsätta träna på att stå kvar i lätta sitsen och på att hålla i manen ordentligt :)

 
 
 
Lite galoppuppvärmning, före hoppningen
 
 
På onsdagen sedan så var Jazmine först ut, som vanligt. Hon hade turen/lyckan att få rida en av de nyinköpta små sötnosarna - Zeus :)  De red på ridbanan och tränade på "kanonkulan" (lätt sits), trav med lättridning och lite ridvägar. Allt gick jättebra och Zeus var snäll. Lite pigg, men lyssnade bra på hjälperna. Jazmine hade ju innan den här terminen inte provat på det där med lättridning, och har haft svårt att förstå hur man göra. Men den här gången fick hon lite av en "aha-upplevelse" och fixade det riktigt bra! Samma med "kanonkulan" - hon har förstått att man ska luta sig framåt, men inte att man ska lyfta på rumpan också (hon har mest legat fram på halsen, typ, haha). Men den här gången kom rumpan upp också, och hon rätade upp ryggen lite - toppenbra! Det var en överlycklig tjej när hon kände att hon kunde och gjorde rätt :)
 




Hon tyckte det var lite smutsigt i stallet ;)
 
45 minuter efter Jazmines lektion var slut så var det dags för Felizia. Den här gången fick hon en av sina andra favoriter - Jouri. De fick fortsätta att träna på att rida på de stora volterna, ställningen och de två "voltridvägarna" byt om volt och vänd igenom volten. Det blev även en del galopp.


 
 
Den här veckan är det bara onsdagsridning, tror det är hoppning :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar