onsdag 5 augusti 2015

Ridpremiär för Jazmine

I måndags startade ridterminen ute på Solängens ridskola, vilket innebar ett par timmars jobb för mig. I slutet av vårterminen var jag vikarie för två av måndagsgrupperna - nu i höst har jag de hela terminen, vilket känns jättekul :)
Idag var det dags för Jazmine att ha terminspremiär. I våras red hon på tisdagar varannan vecka, men ville gärna rida varje vecka, så nu har hon bytt till onsdagar. När Felizia är hemma sen så ska hon också rida på onsdagar (byte från måndagar då hennes simning ligger på just måndagar i höst) så blir mycket stalltid på onsdagar ... :)
Jazmine fick en häst som hon, förvånande nog (med tanke på storleken) aldrig har ridit - Oskar. De började med en liten skrittur runt stallet, m.m.för att sedan rida en stund på banan.
 
 
Där fick de öva på ridvägarna "vänd rätt upp" och "vänd snett igenom" samt trava en del. Den här gruppen har gått lite snabbare fram eftersom de ridit varje vecka, och har börjat med lättridning i traven, något de tränade på idag. Bara för Jazmine att hänga med, men inte det lättaste på lilla Oskar ;)  Idag var han dessutom väldigt pigg så de korta benen sprang på extra snabbt, tur att han har ett bra handtag på sin sadel :)
 
Tack för idag!
 
Det var ingen mer som skulle rida Oskar den här onsdagen så vi sadlade och tränsade av innan Jazmine avslutade med att borsta och kratsa hovarna (med lite hjälp att hålla i hoven). 

Vi kom lite tidigare för att borsta lite. Men Oskar var ute på banan så istället valde Jazmine att borsta på Tobbe.
 
Hann också med att spana in vilken häst Felizia har fått. Tänker inte avslöja vilken, men kan säga så mycket som att hon kommer att bli både glad och lite ledsen. Glad över hästen men ledsen över att hon bara får rida den en gång eftersom hon är borta både idag och om två veckor ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar