måndag 4 januari 2016

10 månader och skidåkning

I lördags gjorde vi en dagsutflykt upp till Kungsberget. Där stod skidåkning på agendan för Robert, Felizia och Jazmine, medan jag och Winzton tog det lite lugnare nedanför backarna.
 
Laddade tjejer

Förra vintern kom vi upp totalt tre gånger, vilket också är de enda gångerna som tjejerna stått på ett par skidor, och de märktes ju att det är ca 11 månader sedan sist ... De var lite ringrostiga, speciellt Jazmine som inte riktigt hade så mycket tålamod och "jävlar anamma" som hon hade behövt ;)  Men tillsammans med Robert så gick det bra att åka.

 

Det blev en del åk i barnbacken. Felizia tränade en del på att svänga och ha kontroll över skidorna. I det stora hela gick det jättebra (med tanke på det jag skrev ovan), men ett par vurpor blev det ;)

 

Winzton chillade mest i vagnen. Hade med hans julklappspulka, men vagnen gick finfint att köra i konstsnön, och eftersom han ändå sov större delen av tiden så kändes vagnen som bästa platsen.


Efter ett par åk så ville Jazmine prova att åka liften själv, vilket gick kanon!
(Hon i lila overall och turkos hjälm)

Efter att Winzton vaknat (sov hela vägen upp i bilen men var ändå bara vaken någon dryg timme innan han somnade en timme till) och tjejerna behövde fylla på energi så blev det grillad korv till lunch (och varm choklad och lite fika) inne i en av värmestugorna.



Efter lunchpausen somnade Winzton om i vagnen (!) och skidåkarna tog sig bort till de lite större backarna.

Svårt att få till bra bilder när man inte kan gå med upp i backen en bit. Förra året kunde jag ju det, men var inte så sugen på att gå för långt från vagnen, utifall Winzton skulle vakna (och ville ju heller inte ställa den var som helst med risk för att den skulle bli pååkt).
 
Felizia
(i rosa jacka och turkos hjälm)
 
Robert och Jazmine testar guppen i den lite större backen

De hade en liten skid"tävling" på eftermiddagen. Barnen fick åka en liten svängbana ner och så belönades de med en medalj. Tjejerna åkte förra året och ville såklart prova igen :)
 
Felizia var först ut av de två
(tyvärr blev det en suddig film)
 
 
sedan Jazmine (och Robert)
 

En stund därefter så klagade Jazmine på ont i fötterna så hon tog av sig skidorna och la sig och vilade en liten stund

Sedan åkte hon ett par åk till i barnbacken, innan hon sa att hon frös om tårna och ville gå in. Perfekt då med en liten lekhörna inne i en av värmestugorna!
 

 
Under tiden så var Robert och Felizia borta och åkte i de lite större backarna.

Efter nästan 7 timmar så var det dags att lämna tillbaka utrustningen och packa in sig i bilen igen. Blev som vanligt ett stopp på Mc Donalds i Valbo för middag.
 
Glass!
(jodå de åt mat först :)  ) 

Den här lille killen var pigg efter att ha sovit närmare 3,5 timme där på eftermiddagen (plus den övriga sovtiden på fm)

Var ju för mörkt för att fota något i bilen på väg hem, men på väg upp så blev det en på varje barn
 
Felizia sittdansar till sin Dannyskiva

Jazmine var nöjd och glad
(men frågade ju ett antal gånger (läs: många!) när vi var framme ... )

och ja, Winzton sov ju alltså ;)
 
Hemma snöade det när vi åkte, men uppåt Gävle och Sandviken var det inte direkt mycket av den varan ...
 
Det snöade dock en del under dagen däruppe, men inte så att det störde så speciellt mycket. Lagom temperatur var det också, även för mig som inte rörde mig så mycket.
 
Vi hade alltså en bra dag i Kungsberget, men jag saknade lite att kunna röra mig mer i backarna och hjälpa Jazmine (så Robert och Felizia kunde åka lite mer avancerat).
Tjejerna tycker det är roligt att åka, och det är ju väldigt bra träning, så vi siktar på att åka upp ett par gånger till innan säsongen är över.
 
I lördags blev ju även Winzton 10 månader - hej och hå, nu är det ju inte långt till han fyller ett ... !
 
Stora killen <3

 
Efter sin "sovdag" så höll han sig ju vaken ganska så länge ... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar