lördag 23 januari 2016

Kurs och kalas

Robert, Jazmine och Winzton har varit hemma och tagit det lugnt under dagen, men för mig och Felizia har det varit lite stressigare, iaf på förmiddagen-lunch.
Vi började med att åka ut till stallet i morse för Felizias ridkurs. Efter ett par lördagar med teori så var det dags för ridning igen. Felizia har haft olika hästar varje ridgång hittills, men nu fick hon Melker igen, som förra ridgången (nöjd tjej!)
Idag fick de öva på ridvägarna som är med i det program de ska rida sedan sista gången på kursen (för att ta själva ryttarmärket), bl.a. volt (20 m), rätt upp och snett igenom - samtliga i trav.
 
Först ska täcket knäppas upp och tas av


Efter borstning, sadling och tränsning (förutom lite hjälp att nå upp med sadeln så klarade Felizia allt helt själv!) var de redo att äntra ridbanan


Trav lättridning
 
Trav in på en av volterna (1 varv)
 
I det stora hela så flöt det på bra för Felizia, speciellt med tanke på att det blivit väldigt lite ridning sedan själva terminen slutade.
De fick med programmet hem, som de ska rida sista gången, så bara att börja träna :)
 
När kursen var slut så var det bara att skynda sig hem och göra sig ordning för att åka in till stan på kalas. Var två av Felizias klasskompisar som hade bowlingkalas på Latitude 59.
Efter att ha lämnat Felizia där så passade jag på att gå ner på stan en stund. Är ju inte ofta man tar sig dit så lika bra att passa på när man har chansen :)
Hittade dock inte så mycket att köpa med hem, men blev ett par mjukisbyxor till Winzton och en tröja till mig. Båda på rea :)
Efter två timmars kalasande så var det en nöjd tjej jag tog med mig hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar