onsdag 20 januari 2016

Rädda Skrutten!!

Idag var det gång två på Jazmines kurs i stallet. Lite bättre väder än förra onsdagen (milt uttryckt, haha), men fortfarande ganska kallt. Men det var inget som stoppade Jazmine och hennes kurskompisar :)  Tur var väl det eftersom Skrutten hade blivit tillfångatagen av den hemska draken! Deras uppgift blev alltså att försöka rädda honom, mer om det lite längre ner.
 
Jazmine fick rida på Oskar. Hon tyckte han var lite bökig att göra iordning (han kan vara lite bufflig) men till slut var han både borstad, sadlad och tränsad och hade fått hovarna kratsade (med en del hjälp).
 
 
Hästarna har ganska mycket vila nu under vinteruppehållet, vilket märktes på Oskar - han var pigg och glad från början till slut.
Tillbaka till äventyret. För att rädda Skrutten var ryttarna tvungna att svara rätt på några frågor, balansera ärtpåsar på huvudet och trava på bestämda platser. Som tur var så lyckades de lösa/klara av samtliga uppgifter och draken släppte Skrutten fri. Tjohoo!!!
Efter ridningen blev det lite borstning och så i stallet innan vi for hemåt igen. Tredje, och sista, tillfället nästa onsdag.
 
 
Här hemma så tuffar vardagen på för Robert och barnen. Idag hade Jazmine utflykt med förskolan. Utflykt går de på ganska så ofta, och ibland så "lyxar de till det" med att barnen får ta med sig en liten matsäck (mycket uppskattat!). Idag var det en matsäcksutflykt, kryddad med pulkaåkning - dubbeltoppen med andra ord :)  Jazmine hade haft jättekul och skrattade hjärtligt när hon berättade om hur det hade varit.
Felizias klass hade biblioteksbesök på förmiddagen och träff med sina faddrar på eftermiddagen (då de bl.a. läste för varandra (fadder <--> fadderelev)). Hon hade även med sig en klasskompis hem efter skolan och det lektes en massa, bl.a. frisör.
Winzton är ett riktigt busfrö ända ut i fingerspetsarna och hittar på det ena efter det andra, haha. Han tar sig fram överallt, reser sig upp mot allt och öppnar gladeligen skåp och lådor och river ut det ena efter det andra ...  Han feber har gjort att nätterna varit lite jobbiga (även en del av dagarna) - senast natten till idag (onsdag) så var det mer vaket och skrikigt än något annat - stackarn. Jag sover ju inne hos tjejerna när jag ska jobba (Jazmines tur den här veckan), men det hjälper ju föga när lillhjärtat tar till "det där" artilleriet, *snark* ...  Idag har han verkat friskare, så vi hoppas att natten blir lugnare.
 
Nu är semlan uppäten och det är dags att gå och sova några timmar :)  Bara två dagar kvar till helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar