måndag 11 januari 2016

10-månaderskontroll och första skoldagen

Idag var alltså Robert och Winzton (och Jazmine) till bvc för 10-månaderskontroll.
Vikten var det faktiskt inget större bekymmer med alls - nu hade lillhjärtat gått upp 170 g på 2 veckor (istället för månader) och hoppat in fint på en ny kurva ett snäpp under "medelkurvan", så bvc-sköterskan tyckte det var helt ok. Winzton fick ju inte riktigt i sig lika mycket "ätbart" som vanligt under tiden han hade vattkoppor och samtidigt var förkyld och hostig, så mycket möjligt att det bidrog lite plus att han ju börjat röra på sig allt mer.
På längden hade det inte hänt så jättemycket - +0,5 cm, helt enligt kurvan. Så nu väger lillhjärtat 8940 g och är 75,5 cm lång.
 
Förutom tillväxtkontroll så tittar de lite på utvecklingen vid den här åldern, som om han tar sig fram och reser sig mot något (t.ex. en stol), "pratar"/härmar ljud, reagerar på/vänder sig mot det som låter, fixar pincettgreppet, etc. Winzton fick med beröm godkänt på allt :)
 
 
Felizia har haft en bra första dag i skolan. Det som hade varit roligast var att åka skridskor :)  Hon hade åkt på alla raster och en stor del av fritidstiden, som jag misstänkte, haha. Men det är roligt att hon tycker om det!
 
Bild från när vi var och åkte förra veckan
 
För egen del så har det också gått helt ok, över förväntan i alla fall :)  Men imorgon kommer det nog bli tuffare ... men men ska nog bli bra till slut :)
Vissa åkare i Tour de Ski som avslutades i helgen hade mantrat "kliv kliv överlev" när de skulle åka upp för slalombacken - mitt får bli "kämpa kämpa överlev", haha ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar