söndag 10 januari 2016

Dgas igen, på riktigt

Då var det bara att ladda för en ny arbetsvecka igen då. Eller ja, var ju bara en 2-dagarsvecka förra veckan, med planeringsdagar dessutom :)  Känner mig stressad inför morgondagen - hann inte alls med så mycket jag hade velat i torsdags och fredags vad gäller planering och förberedelser ... Har suttit en hel del nu i helgen, men eftersom Robert har jobbat så har det inte varit helt lätt att få göra det ostört ;)  Idrottsplaneringen är iaf så gott som klar för hela terminen och engelskan för 5:orna har jag rätt så bra koll på - 4:ornas känns lite klurigare ... Men ska nog få koll på den snart också.
Imorgon blir det först 2 engelsklektioner på förmiddagen (5:or) och sedan 2 idrottslektioner på em (4:or) - blir lite mjukstart på bägge för att lära känna eleverna igen. Därefter lär det bli några timmars jobb till (planering, m.m.) innan jag får åka hem. Men men, bara man är "inne i det" igen så kommer det rulla på. Hur som helst så ska det bli roligt (om än jobbigt - jag lär ju känna att jag lever när typ halva veckan har gått, haha) att komma igång på riktigt igen!
 
Förutom lite jobb för mig så har helgen innehållit: ridkurs för Felizia, lite "åk-i-backen" hos Elin och kalas för Jazmine.
Felizias "Ryttarmärke 2"-kurs har haft två veckors uppehåll men nu var det alltså dags igen. Hälften av gångerna ska det vara teori, så efter 3 ridtillfällen så var det dags för lite teori. Först hade de varit i stallet och övat på hästens delar, innan de fick gå ut på ridbanan och prova på att tolka (åka skidor) efter en häst. Felizia var en fegis och provade inte ... Men det såg roligt ut när de andra tolkade iaf :)
Hon var ganska frusen om fingrar och tår (hon var bra klädd, men just de delarna är ju så utsatta) när hon kom in (vi andra var inne hos Elin, Valle och Leopold), men efter att ha tinat upp en liten stund så hoppade hon med i leken.
Efter lunch så gick vi ut för att åka lite i deras lilla backe - blev "bräda" och snowkick. De stod ut en stund i kylan (-15) och hade roligt.
 

 
Hann aldrig fånga Jazmine på bild innan hon blev sur och gick in ;)
 
Winzton och Leopold roade sig med lite av varje när vi var inne
 
Idag har Jazmine varit på 5-årskalas hos en av sina förskolekompisar. Hon valde att ha på sig sin "julklänning" och var sååå fin, men blev tyvärr ingen bild på det heller.
Kalaset hade varit jätteskoj, och hon längtar verkligen till på tisdag när hon ska gå på förskolan igen - hon har ju varit ledig sedan 17 dec så suget efter kompisarna börjar bli stort :)
 
Nu är det ju alltså Robert som är föräldraledig med lillhjärtat. Vi har inte riktigt räknat ut hur länge, men blir ju åtminstone till augusti/september i alla fall. Lär ju komma fram till det snart så vi kan söka förskoleplats ...
 
Lite suddiga bilder på vår lilla  busunge <3


Imorgon är det 10-månadersbesök för Winzton på bvc. Robert lär ju få höra att W har gått upp lite dåligt i vikt ... Jag var där i mellandagarna och lille herrn hade då bara gått upp 170 g på knappa två månader. Men han hade iaf växt 3,5 cm på 2,5 månader och ligger fortfarande en bit över på längdkurvan (men halkat en bit under på vikten). Jaja, inte direkt så att vår lille kille ser undernärd ut och vi ger honom att äta "som man ska" och han får äta till han inte vill ha mer. Vad mer kan man göra liksom?? Var samma lika med tjejerna - de var också (och är) lättviktare vid den här åldern (Jazmine gick t.o.m. NER i vikt mellan 10 mån och 11 mån), men de har klarat sig bra ändå :)
 
Skoldags för Felizia imorgon - hon längtar! Nu har de fått en fin skridskois på skolgården så kan ju tänka mig att hon lär åka en del skridskor imorgon (och övriga dagar) ... :)
 
Häpp häpp, dags att ladda!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar