söndag 3 januari 2016

Nyårsfirande 15/16

I sedvanlig ordning så firade vi in det nya året tillsammans med familjerna Sjödahl och Sjödin (en kompis till Robban och Jon - Krister - var också med). Lisa och Karolina (och Johan) skulle också ha varit med, men de hade tyvärr fått influensa :(
I år var Sjödahls värdar och vi åt en god trerätters (som vanligt), massa snacks (som vanligt), ost och kex (som vanligt), fick en massa skumpa över (som vanligt) och hade allmänt trevligt (som vanligt). Ja det mesta var alltså som vanligt, haha, men inte "så-det-blir-tråkigt-vanligt", snarare precis tvärtom :)
Totalt var vi 16 stycken (9 barn och 7 vuxna) så var ju high life emellanåt, men det är så roligt att barnen leker så bra tillsammans.
 
Uppklädd lillkille dagen till ära
(julklapp från mormor)

Fin stortjej

Lyckades tyvärr inte fånga Jazmine på bild (läs: hon ville absolut inte vara med), men hon var såklart fin hon också :)
 
Vi har som tradition att köra knyt på nyår - varje familj ordnar en rätt i var. Vi hade desserten (mer om den lite senare). Eftersom Lisa och Karolina inte kunde komma så delade vi upp varmrätten mellan oss andra - vi gjorde potatisgratäng.
 
Förrätt à la Sjödahls
(min goda sallad - övriga vuxna åt skaldjurscheesecake medan barnen fick toast med ost och kalkon samt grönsaker till)

De minsta satt vid vårt bord

medan de lite större barnen fick ett eget bord
 
Varmrätt: oxfilé, potatisgratäng, sallad och sås - sååå gott!!!
 
Winzton roade sig med lite av varje, bl.a. så fick Hampus skjuts en bit i gå-vagnen

 
Vi var lite osäkra på hur många av barnen som skulle orka hålla sig vakna till tolvslaget så innan desserten så gick vi ut och tände lite tomtebloss (och tittade på de fyrverkerier som folk redan hade börjat bränna av)
 



 
Daim- och chokladfudgepaj
 
Väldigt god (och söt ... ) men också väääldigt mastig. Men till slut gick hela biten i :)
 
Barnen fick glass med en massa olika tillbehör

Jazmine var trött efter desserten, men med lite spel på iPaden så höll hon sig vaken ;)

Gott nytt år!!!
 
Var bara två av de nio barnen som sov under tolvslaget. Winzton somnade i ganska bra tid, men vaknade såklart precis före tolv. Försökte få honom att somna om, men var liksom ingen idé bland alla fyrverkerier ... Men då fick han ju vara med och fira in sitt första årsskifte :)  Felizia och Jazmine hade inga större problem att hålla sig vakna, och hade ju inte direkt bråttom i säng efter heller.

Skål!



 
Som traditionen bjuder så sov vi alla kvar hemma hos Moa och Robban, och morgonen efter dukades det upp ett stort frukostbord.

 
Efter frukosten så lekte barnen med lite av varje. Lagom busiga var de också :)  Winzton somnade innan vi var klara att åka, så vi stannade kvar och åt gårdagens varmrättsrester till lunch - lika gott igen!

Robert och Robban verkade ha festat hårt ... ;)
(eller så var de bara allmänt trötta (vilket nog är närmare sanningen))
 
Stort TACK till alla närvarande för ett lika trevligt nyårsfirande som vanligt!
(så tråkigt att ni blev sjuka, Lisa!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar