lördag 26 januari 2013

Barnakuten? Nej, tack!!!

Jazmine har ju dragits med hög feber (40-41 grader) och små feberkramper sen natten till onsdag. I torsdags ringde Robert till vc, som hänvisade till barnakuten eftersom hon fått hög feber så ofta de senaste månaderna. Barnakuten var något han helst ville undvika så han ringde då till 1177, som sa samma sak. Men eftersom Jazmine blev piggare av ipren så avvaktade han.
Det hela fortsatte natten till fredagen och även på morgonen/fm så efter lunch åkte de in. Väl anmälda så satte de sig ner och väntade. Och väntade. Och väntade. Och väntade. Osv... Efter 5 timmar utan att ens få träffa en sjuksköterska så gav Robert upp. Är ju katastrof! Jag har full förståelse för att det kan vara mycket ibland, men enligt Robert så var det väldigt lugnt i väntrummet... Och så lång tid kan det väl inte ta att få ta ett par prover, för att SEDAN se om man behöver träffa en läkare??!!
Jag vill vara noga med att påpeka att det inte är personalen som sådana som aggressionen riktar sig emot, utan de politiker som tror att de är gudar och skär ner till höger och vänster och samtidigt tror/hävdar att det INTE går ut över patienterna. Hur tänker de då??!!
Okej om jag själv, som vuxen, måste sitta i flera timmar och vänta, jag kan iaf på sätt och vis förstå att det tar tid, men små barn gör inte det. Jazmine hade flera gånger sagt "hem, åka hem". Hur förklarar man för en 1-åring att det är många som är sjuka och att doktorn kommer nog snart...? Att det sedan inte finns NÅGONTING att köpa att äta är ju en än större katastrof! Det minsta som bör finnas i ett väntrum på en akut, eller på förlossningen också för den delen, är väl ändå en varuautomat med smörgåsar, yoghurt, mjölk, m.m. - eller??
Finns ju visserligen en kafeteria på samma våningsplan, men dels kanske man inte vill lämna sin plats i väntrummet, och dels kanske man inte har den möjligheten heller.
När hungern slagit till stort hos dom båda (Jazmine hade sagt att hon var "supehungig"...), och Robert till slut gick dit 16.02 nej då hade de minsann stängt kl 16 :(
Så när kl närmade sig 18 och de inte ätit något sen lunch så gav de alltså upp. Utan att vara de minsta klokare. Bara 150 kr fattigare (parkering) och en hel dag bortkastad på egentligen ingenting. Så nej, dit lär vi ju inte åka igen, om vi inte absolut måste såklart...

Felizia hade en roligare dag - Elin och Valle kom och hämtade henne vid 11.30 och de tillbringade sedan några timmar på Leos lekland! Gissa om hon var nöjd med det :) Tack för det Elin! Och Valle :)

Efter att ha jobbat, varit i Bälinge och lämnat dator och nycklar, svettats lite på gymmet och svängt förbi pizzerian och köpt lite mat så åkte jag ut till Elin och barnen i Ängeby. Någon timme senare kom Robert och Jazmine också ut och åt sin medköpta mat.

Barnen hann leka lite innan vi till slut for hemåt.

 

Tack för en mysig och trevlig kväll! :)


Jazmine har haft feber idag med, men "bara" 39. Natten var jobbig och det blev inte mycket sömn för min del, så tankarna fanns på att åka till den relativt nyöppnade vc i Luthagen som har drop-in årets alla dagar. Men hon har faktiskt varit ganska så pigg idag, trots feber, och de små kramperna har hållit sig borta (febern var ju som sagt inte så hög) så vi avvaktar lite till. Är hon inte frisk i början av nästa vecka så får man väl försöka få någon vänlig sjuksköterska/läkare att vilja ta lite blodprover så man kanske kan bli lite klokare på vad all den höga febern beror på.
Så har blivit en lugn dag här hemma idag. Var lite sugen på att gå ut eftersom det var lite mer human temperatur idag. Men det blåste och snöade lite, och med tanke på hur känslig Jazmine verkar vara så vågade jag faktiskt inte riskera något.

Gosungar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar