torsdag 3 januari 2013

Nyårsafton 2012/2013

Som jag skrivit tidigare så firade vi tillsammans med goda vänner. Vi höll till hemma hos en av familjerna, i Gamla Uppsala, där vi också sov över (väldigt roligt tyckte Felizia som inte ville åka hem dagen efter).
 
Vi anlände med all vår packning vid kl 16 (och vi var först på plats! Händer inte ofta ;) ) och en stund senare kom de andra. Då bjöds det på snittar och fördrink. Barnen började leka på en gång och höll igång hela kvällen (vissa en bit in på natten också, återkommer till det), med korta avbrott för mat - kul att de alla (2+2+2+1) trivs så bra tillsammans!
 
Vi åt en 3-rätters knytmiddag bestående av: en tallrik med tonfisk (nej inte på burk), köttrulle, färsk sparris, tomat, rädisa och ??? (minns inte om det var kapris kanske). Till det serverades en parmesanröra. Gott! Det var alltså förrätten.
 
 
Barnbordet (minus Jazmine)
 
Till varmrätt serverades det oxfilé med potatiskaka och konjakssås. Vi fick även ugnsgratinerade päron med feta- eller getost som det serverades en lökmarmelad till. Också gott! Barnen fick korv- och köttbullespett.
 

 
Till efterrätt blev det chokladtårta (som jag redan skrivit om här på bloggen, det var alltså vår (eller, hmm, min... ;) ) uppgift) till oss vuxna och glass med "vinterströssel" och chokladsås till barnen.
 
 

 
Barnen fick en varsin Tom & Jerrypåse (godis). Var godis typ överallt... :)
 
Sen var man MÄTT! Men lite senare blev det ostbricka och sedan även snacks... :) Iaf för de som var pigga och fick i sig något mer...
 
I väntan på tolvslaget så spelades det tv-spel, ritades, lektes och åts godis.
 
 
De som var vakna gick ut och tittade på fyrverkerier och skålade in det nya året.
 
En suddig tolvslagetbild (faktiskt tagen precis 00.00, enligt mobilen)
 
Sedan spelades det mer tv-spel och åts mer snacks. Eller så "bodde" man inne i badrummet...
Felizia och Matilda (jämnårig med F) höll igång ända till 1.30! Som tur var så sov de länge dagen efter :) Nu håller jag på att försöka övertala Robert att köpa ett Wii. Både han och F tyckte det var roligt och F var till och med riktigt duktig, trots att hon aldrig spelat förut (hon verkar lära sig sådana där saker snabbt)!
 
Dagen efter kom ena familjen (som gått hem för att sova) tillbaka för att äta frukost och barnen fortsatte att leka och ha skoj.
Vi blev kvar ända till ca 15.30 men ändå ville Felizia som sagt inte åka hem. Hon har redan frågat ett par gånger om vi inte kan sova över där fler gånger :)
 
Väl hemma så blev det hämtmat till middag :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar