torsdag 24 januari 2013

Sjukt + kallt = sjukt kallt!

Nä det var ju inte länge Jazmine fick vara frisk... Senaste penicillinkuren avslutades 6 januari, men hon hade en envis hosta. 3-4 dagar senare blev hon förkyld. Förkylningen har hållit i sig sen dess och natten till igår kom febern. Hon får ju så hög feber dessutom. Nu har den "bara" legat på drygt 40 grader (tidigare har hon ju haft runt 41) men hon har även denna gång fått små feberkramper, hon rycker till okontrollerat och omedvetet, vilket hon blir väldigt rädd av och skriker. Stackars vår lillgos :(

Robert ringde vc idag som tyckte att hon skulle undersökas på barnakuten. R är dock lite "rädd" för allt vad akuten heter och vill inte åka dit i onödan, så eftersom hon var piggare (hade fått ipren) så kte han aldrig. Jag fick honom dock att ringa 1177, som såklart också tyckte att de skulle åka in. Men han har lovat att göra det i morgon om den höga febern håller i sig.

Det är egentligen inte själva feberkramperna som man vill kolla upp, utan mer om det finns någon förklarande orsak till varför hon blir sjuk med hög feber så ofta (mer än att det är förkylningsperiod nu...). Känns liksom så orimligt att febern återkommer så snabbt, och att den ligger mellan 40-41 grader.

KALLT är ju bara förnamnet på hur det är ute nu för tiden. I lördags hade vi närmare 30 minus på morgonen... Sen var det "varmt" ett par dagar, men i tisdags morse var det -23, igår runt -25 och i morse -22. Men dagarna har ju iaf varit okej, speciellt idag när solen sken (gjorde den iofs igår också, men värmde inte lika mycket då) och jag nästan blev lite svettig under mina 3 "skridskotimmar" ute. Sådana här dagar känns det ju kanon att få vara ute så mycket, trots att man jobbar i skolan :) I förskolan är man ju ute mer eller mindre varje dag, flera timmar, men då kan man å andra sidan inte välja att kanske vara inne när det är regn och rusk ;)

Det värsta med den kyla som är ute just nu (nu har vi -20) är att det samtidigt är så fuktigt, vilket gör att det känns såååå mycket kallare än vad det är. Robert kom just in efter att ha bytt plats på bilarna och hämtat ved, och han påtalade att det bet rejält i kinderna bara på den korta biten från garaget och tillbaka in samt från vedboden och in (ännu kortare väg).
Det sägs att kylan ska hålla i sig, men om det samtidigt är soligt på dagarna så kan jag tycka att det är lite okej. Men det får absolut inte blåsa!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar