tisdag 22 januari 2013

Kurs

Har varit på kurs i två dagar, och det känns att man inte är van vid att sitta stilla hela dagarna... På eftermiddagspassen har det mesta varit grötigt och ögonen har stundtals gått i kors, men hoppas att något har fastnat i alla fall ;)
Blev invald i skolans ledningsgrupp förra veckan och vi (och 30 andra rektorer och ledningsgruppsrepresentanter i kommunen) har varit på kurs i "Kreativt ledarskap och systematiskt kvalitetsarbete" (hette något liknande om inte annat, innehållet stämmer iaf in på namnet). Eftersom jag dels är ny på skolan och dels inte har arbetat med det här förut så var det mycket nytt att ta in, förutom själva kursinnehållet. Kan ju vara en av anledningarna till att hjärnkapaciteten minskade drastiskt mot slutet av dagarna...
Vi var på hotell Gillet (skönt att slippa Fyrisborg! (där satt man för det mesta när det var kurser och annat med förskolan)) så blivit "utelunch" 2 dagar (kändes lite lyxigt :) ) - igår blev det japansk/kinesisk buffé och idag blev det lättrimmad lax med bulgursallad på hotellet. Vi hade lite arbetslunch med rektorn så skolan bjöd på maten - man tackar! :)



I morgon är det vardag igen, vilket känns skönt. Alltid roligt att gå på kurs (beror iofs på innehåll och syfte, men de här dagarna har varit roliga iaf) men det är ju ändå undervisningen och interaktionen med eleverna som är nummer 1 för mig. Lugn dag i morgon med 2 idrottlektioner - lunch - planering - "kompis" (typ värdegrundsarbete) med min mentorsgrupp - idrottslektion.
Återstår att se om vikarien har följt min planering, om inte så blir det lite extra jobb i morgon eftermiddag också...

Igår hämtade vi hem den lagade volvon (ena backspegeln), i morgon är det dags att lämna in nästa bil - fått stenskott med spricka på renaultens vindruta...alltid är det något liksom :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar