måndag 8 juni 2015

Dressyrpremiär

I går anordnade Storvreta Ponnyklubb tävling ute på Solängens ridskola. Det fanns tre olika klasser, varav den sista var dressyr. Felizia har inte varit så road av att vara med på det förut men den här gången gick det att övertala henne :)  Hon fick hästönskemål nr 1 - Ina. Programmet gick mest i trav, men även lite skritt (som Felizia glömde bort ;)  ) och två långsidor i galopp. Stor volt, halv igenom, snett igenom och rätt upp skulle de visa att de kunde också.
I det stora hela gick det bra, och med tanke på att det var första gången Felizia tävlade dressyr (och lärde sig ett helt program utantill) så gick det toppen!
 
Felizia och Ina "in action"!

 
Hela ritten

Duktiga tjejer

Ina var sedan klar för dagen

Dressyrgänget på prisutdelning

På väg för att få rosett och protokoll
 
Ärevarv!


Vår duktiga ridtjej :)
 
Vid dressyrtävling får man ett protokoll där domaren delat ut poäng för de olika delarna i programmet, och lämnat små kommentarer. Alltid spännande och lärorikt! Då dessa tävlingar endast är för skojs skull så delges man inte poängen för övriga ryttare (den med mest poäng utropas som segrare medan alla andra kommer på delad placering). Man kan alltså inte jämföra Felizias ritt med någon annan, men är ju inte det som är huvudsaken heller :)  Finns ju en del att träna på och utveckla till nästa gång, men det här var en god start - nu är nog Felizia inte lika nervös nästa tävling :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar