onsdag 3 juni 2015

Markarbete i galopp

I går åkte jag och Winzton till Thun´s tillsammans med Moa och Viola. Var inte ute efter något specifikt egentligen, men man kommer ju aldrig därifrån tomhänt ;)  Blev bl.a ett par sandaler till Felizia och varsina sommarklänningar till både henne och Jazmine. Hade kunnat plockat åt mig ännu mer kläder, t.ex., men blir ju en tur till Gekås i Ullared i sommar :)
 
Tack Moa och Viola för trevligt sällskap! Och för lunchen :)
 
Var ju ridning för Felizia igår igen, den här gången i träningsgruppen. Vi åkte dit en timme tidigare för att hjälpa Linda med Zion och Wilda medan Ilona red. Ilonas grupp red ut i skogen för att hoppa på hoppstigen, så då passade Felizia på att springa runt på banan och träna på dressyrprogrammet till söndagens tävling. Hon lärde sig hyfsat snabbt - lite mer träning här hemma så ska hon nog kunna det till på söndag :)
 
När det var riddags så blev det markarbete. Först red de över bommar på båge i trav för att sedan gå över till en galoppövning: fattning, styra in på hörnlinjen, hålla igång över bom, bra väg efter. Det flöt på bra för Felizia och Oliver. I början var det lite svårt att hålla igång Oliver över bommen, men vägarna var bra. De sista gångerna lyckades de fullt ut - bra jobbat!
 
Hela bågen i trav
 
Övningen i galopp

Avslutade med en galopp rakt fram på långsidan - fartbild :)

Felizia var sååå nöjd över att äntligen få rida sin fina sköthäst igen
 
Nästa ridning är alltså på söndagens dressyrtävling. Till dess gäller det att lära sig programmet och att tänka på att "trycka ner sig" i sadeln i nedsittningen (Felizia tycker det är svårt), att rida fina och prydliga vägar och vara noggrann vid galoppfattningarna. Men det ska nog gå bra :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar