måndag 22 juni 2015

Simskolepremiär

Så har då även Jazmine haft sin första simskolelektion. Hon går på simskola på Aspenbadet i Tierp den här veckan och nästa - totalt blir det 10 lektioner (om hon lyckas hålla sig frisk ... ).
Det är en liten och behändig grupp, tror de var 6 st idag och är 7 st med full grupp. På det har de två simlärare - toppen! Det är absolut inget fel på de två, men när man är bortskämd med Johan på Gottsundabadet så har man höga krav ... :)
 
Jazmine, och de andra i gruppen fick träna på lite olika vattenvaneövningar idag: bubbla med munnen vid vattenytan, plaska/stänka vatten, hoppa från kanten, glida och flyta.
 
Hoppa i ...

och bubbla
 

Valle gör ett jättehopp ner i vattnet!

 Felizia hittade en kompis att bada och leka med under tiden :)
 
Efter simlektionen blev det mer bad innan vi gick till duschen
 



Efter mycket om och men så tog sig Felizia ner i stora bassängen för att simma lite
(foto: Jazmine)

Hon tyckte det var lite kallt, men kämpade på och det blev i alla fall fyra längder innan hon gick upp


Winzton fick mest "hänga med"
(foto: Jazmine) 
 
Jazmine var jättenöjd efteråt och det lät som att hon var stolt över att gå på simskola :)  Själva övningarna gick bra, men hon var lite försiktig av sig (hon är ännu inte riktigt bekväm med att doppa huvudet under vattnet, speciellt inte utan puffar på sig). Tror också att hon tycke det var lite småläskigt med vattendjupet - hon bottnade utan problem men vattnet nådde henne till axlarna, vilket jag tror hon tycker är lite väl nära ansiktet när hon inte har puffar. Men hon gjorde allt, utom att doppa huvudet.
Övriga i gruppen ser ut att vara runt 6 år men kavat som hon är så "tog hon för sig" bra ändå, för att vara första dagen :)
 
Aspenbadet är väldigt fräscht och fint. Och barnvänligt! Synd att det ligger lite väl långt bort bara - 5,5 mil enkel resa härifrån ... Vi åkte bil idag (blir lika imorgon, men då via Skyttorp, där Felizia ska leka med Matilda under tiden - tack Jon och Sofia!) men det är väldigt smidigt att ta sig dit med upptåget också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar