onsdag 17 juni 2015

Sista ridlektionerna - hoppning x2

Precis som de senaste 2 måndagarna så hoppade jag in som ridlärare under kvällens två första lektioner. Båda grupperna fick välja mellan att rida över stockar i en av hagarna eller att hoppa bana på ridbanan - första gruppen valde hagen medan Felizias grupp valde ridbanan.
Banan som Felizias grupp fick hoppa bestod av 4 hinder, som stod på hörnlinje och diagonal, och de fick rida i trav eller galopp. Efter framhoppning och alla hade ridit banan ett varsitt varv så avslutade vi med att hoppa ett enkelhinder på ena långsidan, som var lite högre. Allt flöt på bra och Felizia och de andra eleverna var duktiga.
Det har varit roligt att få ha lite ridlektioner igen och elever och föräldrar har verkat nöjda, vilket såklart känns kul :)  Kan hända att det blir en fortsättning under hösten ... ;)
 
Felizias träningsgrupp igår fick välja vad de ville göra - som en önskelektion - och valde att hoppa på ridbanan. De fick hoppa 2 hinder på linje innanför spåret - bra träning att rama in hästen ordentligt och inte ha stöd av en vägg/ett staket, något Felizia fick bli varse ... ;)  Hon fick Ina, som är en pigg och hoppglad häst, men som kan bli lite "bångstyrig" när hon är på det humöret. Hon sprang på bra mot hindret, för att sedan springa på sidan om. Det skedde ett flertal gånger, men Felizia gav inte upp utan kämpade på hela tiden, oftast med ett leende på läpparna.
 
 
Ett hinder i taget går ju bra det också ;)
 
 

Lyckades få en bild tagen på Felizia och Wise under måndagens lektion
 
Nu är det paus från ordinarie ridning fram till augusti (andra veckan tror jag). Men det blir ridning för Felizia igen redan om knappa 2 veckor då hon ska gå på ett hoppläger :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar