torsdag 1 maj 2014

3-årskontroll, ridning x2 och Sista aprilfirande

Så har man firat in våren ännu en gång, även om det inte längre sker "på riktigt", med allt vad det innebär, som det gjorde under tiden som student. Men det är inget som stör mig, är skönt att inte behöva stressa hit och dit och vara ute och frysa, speciellt så som vädret var detta år ...
 
Vi inledde dagen lugnt - tjejerna spelade lite spel och byggde med duplo, bl.a., jag bakade en morotskaka till kvällen och Robert pysslade med diverse pappersarbete. På eftermiddagen cyklade jag och Jazmine till bvc för hennes 3-årskontroll. Den gick ju hur bra som helst! Hade iofs inte väntat mig så mycket annat (tycker att det är förvånandsvärt simpla grejer de stämmer av - mycket av detta fixade ju Jazmine redan vid 1,5-2 års ålder (och Felizia också när hon var i den åldern)) - hon är ju väldigt duktig på att prata och är långt fram i utvecklingen i övrigt också :)
Denna gången var Jazmine 97 cm lång och vägde 15,7 kg. Så jämfört med besöket på barnspec.mottagningen för knappa 2 månader sedan så har hon med andra ord vuxit 3 cm men stått stilla i vikt. 3 cm låter mycket, men men ...
Det var en väldigt nöjd bvc-sköterska som önskade oss en trevlig helg när vi var klara (hon sa att det var länge sedan hon hade avklarat en 3-årskontroll så snabbt och tyckte att Jazmine var väldigt välutvecklad och fin = stolt mamma! :) ) och det var en väldigt nöjd Jazmine som gick därifrån - inga sprutor (vi hade försökt intala henne att det inte skulle tas varken spruta eller stick i fingret, men hon var skeptisk ... stackar´n har varit sjuk alldeles för mycket :(  ) !
 
Sedan packade vi iordning och åkte ut till Ängeby. Där skulle Felizia först rida 2 gånger (igenridning) och sedan skulle vi grilla hamburgare och tända kase.
Jazmine gick in till Valle medan Felizia red. Båda grupperna är på en lite högre nivå än Felizias ordinarie grupp, men hon hängde med förvånandsvärt bra. De gjorde samma övning i båda grupperna - tränade på halvhalter, övergångar, red serpentiner och galopp.
I första gruppen fick hon Oliver (=favoriten). Tygeln blev lite lång emellanåt och Felizia hade lite svårt att hålla sitsen, men övningarna gick bra ändå :)
 

 
 
Det var en annan grupp mellan den första Felizia red i och den andra så hon gick in och lekte en stund med Valle och Jazmine.
I andra gruppen fick hon Valle. Han är en rolig ponny - ibland långsam och ibland snabb och busig. Idag var han lite både ock, men Felizia kämpade på bra så det gick bra ändå :)
I den här gruppen fick de, förutom att öva på halvhalter och övergångar, även galoppera i en av serpentinbågarna (mitten). Det fångades aldrig på film, men Felizia fick till det också, något jag blev riktigt imponerad av (inte alltid hon får galopp annars överhuvudtaget)!
 

 

 
Min duktiga ridtjej :)


Jag var lite smått orolig innan för att nivån skulle vara lite för svår för Felizia, men jag har nog aldrig sett henne så fokuserad och hon har nog aldrig ridit så bra som igår! Stolt mamma :) Bara öva vidare på sitsen och lättridningen :)
När vi kom in från stallet åt vi grillad hamburgare/korv innan vi gick bort till hagen där brasan skulle tändas.
 
Lite lek innan elden tänds



Denna värmde gott i kylan


Sedan gick vi in och fikade. Så här blev morotskakan.
 
Vi hade tur som tände brasan tidigt (vid 19.30) och hann in innan det blev sämre väder. Det var skönt att sitta inne i värmen och fika och ha det bra - mindre roligt när vi skulle fara hemåt vid 22-tiden ... Tätt snöfall och blåst :(  Tur att vi har dubbfria vinterdäck på bilarna (inget krav på att byta ett visst datum) och inte har gjort slag i saken och bytt än! Men var ju ändå inte speciellt skojsigt väder att åka/köra i ...

 
Och så här såg det ut i morse ...
 
Nu har det mesta smält bort, men är just nu nollgradigt ute ... Återigen tur att vi har vinterdäcken kvar på eftersom Robert åker till jobbet om lite drygt 4 timmar.
 

Hoppas ni också hade en trevlig Sista april, och inte var ute och frös allt för mycket :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar