lördag 24 maj 2014

Barbackaridning, en sjukling och ... VARMT

Sommarvärmen håller i sig, och inte är jag den som klagar inte, nej tvärtom :) Men det värsta är väl att det kommer att komma ett (minst!) bakslag snart ... ska bli kyligare redan i veckan som kommer, men så länge det inte regnar, eller är allt för kallt, så är det väl okej ändå.
 
I förmiddags åkte jag och Felizia ut till Ängeby då det var riddags igen. De fick ävlja hästar och gissa vem Felizia valde ... just det - Oliver! :) Så nu får hon avsluta terminen på favorithästen - är egentligen 3 ggr kvar, men eftersom vi är bortresta sista gången så blir det bara 2 ggr till för Felizia.
Idag var det barbackaridning. De började på banan där de övade styrning (med lite precision) och balans. Sedan blev det även en liten uteritt på slutet.
 




 
Igår kväll var vi ute i Alsike på grillmiddag hemma hos Daniel, Linda och Douglas. Jazmine somnade i bilen dit men var fortsatt lite trött och hängig när vi var där. En stund innan vi åkte hem så klagade hon även på ont i örat. Hög feber också (knappa 39). Inte konstigt att hon var trött och hängig ... :(
När vi var i stallet så smsade Robert att Jazmine troligen hade hål på trumhinnan, då hon var lite kleggig i ytterörat. Så bara ringa 1177 för att få en läkartid på Närakuten.
Så senare på eftermiddagen packade vi in oss i bilen och åkte in till stan.
Först blev det ett stopp på Gränby och H&M där barnen fick en del "sommarnytt":

Till Jazmine

Till Felizia


 
Jazmine har en hel del sommarkläder efter Felizia, men Felizia har ju ingen att ärva efter så blev mest nyt till henne.

Besöket på Närakuten gick snabbt och smidigt. Läkaren såg direkt att ena trumhinnan var trasig och att även den andra vara nära att "gå sönder" den också. Så nu blir det penicillin 3 ggr om dagen i 10 dagar.
Känns ju lite si och så att skicka iväg henne på flyg på torsdag, speciellt utan oss. Tror säkert att det går kanon, men vill ju inte att det ska bli för jobbigt för mamma (utifall att Jazmine får ont). Men förhoppningsvis verkar penicillinet snabbt så att Jazmine snart är feberfri (just nu stadigt runt 39 grader) och "som vanligt" igen om några dagar.
 
Så här har hon sett ut större delen av tiden hemma idag ... Snuttan.
 
Varmt och klibbigt här hemma ... återstår att se om det blir en tropisk natt, är iaf fortfarande 22 grader ute.
 
Avslutar med ett par melonbilder från igår

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar