fredag 16 maj 2014

T.G.I.F.

Efter en, av olika anledningar, tung arbetsvecka så är det riktigt skönt med helg! Men nu är det inte allt för många arbetsdagar kvar till sommarlovet (och en veckas solsemester före det :) ) och nästa vecka är faktiskt sista 5-dagarsveckan (tack vare Kristi Him. och sedan nationaldagen, följt av vår semester). Jag vill passa på att återigen säga att jag trivs väldigt bra med mitt jobb, men den här tiden på året innebär alltid lite extra arbete med alla omdömen som ska skrivas, schema som ska skissas på och förberedelser inför kommande läsår (plus allt annat ... ).
 
Att jag har kort tid kvar till sommarlovet innebär ju också att Felizia bara har en kort tid kvar som "förskoleklassare" - 12 dagar närmare bestämt (är ju ledig de 3 sista). Ojojoj, sedan är hon skoltjej "på riktigt" med läxor och allt annat som det innebär. Spännande! :)
Spännande blir det för henne på tisdag. Då är det nämligen s.k. "karuselldag" inom Vård och bildning här i Uppsala kommun, vilket innebär att de elever som byter lärare/skola till kommande läsår får träffa sin nya klass/sin nya lärare. 
Felizia kommer att gå kvar i samma klass (som blir 1C) men får en ny lärare. Tyvärr. Är säkert inget fel alls på den nya läraren, men de två (bara det, att byta från 2 till 1 kommer nog att vara en omställning) hon har nu är verkligen kanon - kommer att sakna dem! 
 
Nästa vecka kommer det att hända en massa skojigheter för Felizia i skolan, men en del även den här veckan. Idag var de t.ex. på studiebesök till brandstationen här i Storvreta, något Felizia har pratat mycket om idag. Roligt hade hon haft det. De hade fått åka i brandbilen, spruta med brandslangen och fick veta lite "matnyttigt" kring det här med brand/bränder.
En varsin brandhjälm fick de också, som Jazmine gärna lånade :)
 
 
Härligt väder vi har haft idag! Tyckte Jazmine också som gärna ville vara ute när vi kom hem. Efter en liten stund på studsmattan kom hon in och fikade en glass, innan hon och Felizia gick ut och cyklade.

 
 
De höll sig i bostadsområdet här bakom och lekte på ett par olika lekplatser. Felizia hittade dessutom 2 gamla förskolekompisar som hon lekte med.

 
I morgon är det dags för ridning för Felizia igen, var ju ett tag sedan hon var där en lördag. För två veckor sedan var det hästbyte men eftersom Felizia inte har varit där sedan gången före det så blir det som hästbyte för henne imorgon (även om det bara blir en gång på den hästen). Spännande att se vem som "blivit över" :)
Efter ridningen blir det direkt hem för lunch. Därefter får vi nämligen lek- och fikabesök :)
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig fredag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar