lördag 25 maj 2013

Simon och en massa sol!

Har fått avnjuta ytterligare en härlig dag ute i solen, tack för det!
Dagen började som vanligt med ridning ute på Solängens ridskola. Var sista hästbytet med Simon och de fick rida mycket i trav - både alla samtidigt hela varvet runt, ända till Elin sa att det var dags att sakta av, och en övning med trav en och en medan de andra gjorde en liten styrövning innanför spåret. Båda övningarna var väldigt nyttiga för Felizia, som behöver öva mycket på att vara bestämd och hålla igång hästen samt att noggrannt styra dit hon ska. Hon red själv i princip hela tiden, medan jag stod i mitten och spanade, och förutom att Simon la in lite skritt emellanåt så gick det bra :)
Nu är det bara 3 gånger kvar, ett hästbyte med andra ord, och nästa gång ska de få välja häst. Hoppas Ina går med... ;)
 
Styrövning
 
Lite balans innan avsittning
 
Ligger helt stilla - duktigt!
 
På väg in i stallet för att ...

rykta lite
 
Efter lunch tog vi en promenad. Eller ja, jag och Robert gick, Felizia cyklade och Jazmine åkte vagn (för att sova middag). Tog oss bort till en lekplats en bit bortanför Pluggparadiset (en av skolorna, den som ligger längst från oss). Jazmine somnade på vägen, men Felizia gungade (både gungor och gungbräda), lekte lite i sandlådan, klättrade på en stor sten och "jagade" katter. Njöt där en timme i den härliga solen innan Felizia ville till Storvretaskolan och leka. Så blev ett lekstopp där också med lite gungande och lek på piratbåten innan vi gick hem och fikade.
 




Haft en kanondag - hoppas på många sådana här dagar när jag är långledig i sommar :)
 
Barnen badade på kvällen, och före badet fick Jazmine gå med bara trosor en stund. Hon är väääldigt blöjkär och gnäller om ny blöja så fort den gamla tagits av vig blöjbyte, så har tagit det lite lugnt med avvänjningen. Det var en nöjd tjej, ända till olyckan var framme (tog ca. 15 min och hade inte väntat oss att hon skulle klara det ända fram till det var dags att kliva i badet, så var ju ingen stor grej, inte för oss iaf). Då blev hon så olycklig, verkade bli rädd över att hon "kissat på sig", men ville ändå försöka kissa färdigt på toan och pottan (hon har lite svårt att bestämma vilken som är "bäst"). Kom dock inget. Men medan hon väntade på att badvattnet skulle bli färdigt så såg Robert att hon var väldigt kissnödig. Då satte hon sig till slut på pottan - och visst kissade hon! Roligt med "musikpotta" också :) Får se om hon vill prova igen snart...
 
 
Gäller att försöka ta sig i säng tidigt i kväll, trots att det är lördag, imorgon är det nämligen dags för Felizias dansuppvisning. Kl. 9.15 ska barnen vara lämnade på Stadsteatern, och då ska de vara färdigklädda och med flätat hår... Men ska nog gå bra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar