onsdag 1 maj 2013

Sista april och 1:a maj 2013

Det har varit två ganska så fullspäckade lediga dagar, men roligt har det varit :) Förutom Jazmine fortsatta sjukdom...mer om det senare.
 
Igår kom Elin, Valle och Johan, och alla 3 hundarna, på besök. Vi åt lunch och sedan var det dags för dagens höjdpunkt, enligt Felizia, - att montera upp hennes studsmatta!
 
 
Det tog sin tid men sen så :)
 
Tack Johan!
(Men insisterar man på att Felizia ska ha en så får man ju se till att den blir monterad också ;) )
 
Sedan var det hög tid att slänga ihop den morotskaka som var beställd till kvällens middag. Det blev nämligen grillmiddag ute i Ängeby med Elin, Peter, Valle, Johan och Sandra.
 
 
Efter middagen var det dags för den obligatoriska kasen, inte så stor, men brann gjorde den :)
 
Tänt var det här!

 
Spännande
 
Nu har det tagit fart!
 
Väl inne i värmen (eller ja, nära brasan så var det ju iofs riktigt varmt) så var det efterrättsdags.
 
Medan vi andra mumsade i oss morotskaka så kalasade barnen på glasstrut

 
Våra kära små tjejer höll sig vakna hela kvällen men väl i bilen hem (vid 22-22.30) så somnade de snabbt. Under kvällen så började Jazmine hosta. Och hosta, och hosta, och hosta... Det tog liksom aldrig slut. Och så fortsatte det hela natten :( Det lugnade sig en aning vid 5 så vi 3 fick sova knappt 2 timmar innan det var dags igen... Då höll attacken "bara" i sig en knapp timme och sedan kunde vi sova knappt 2 timmar till. Jazmine sov ytterligare en timme.
Börjar bli RIKTIGT less på allt det här nu!!! Det värsta är den maktlöshet man känner, att man inte kan hjälpa henne på något sätt. Vi har försökt med 3 olika hostmediciner, men ingen hjälper :( Och inte spelar det någon roll heller om hon står, sitter eller ligger. Kunde det liksom inte räcka med halsflussen???
 
Så idag har man känt sig som en zombie, en riktig "dagen-efter-dag" trots att jag bara drack läsk. Men inte har man legat på latsidan för det. Efter frukost (som visserligen blev ganska sen) så åkte jag och Felizia ut till Ängeby. Vi passade på att rida lite extra så här på vår lediga vardag. Felizia fick välja mellan 3 ponnyer och valde Valle.
 
Hämtar i hagen :)
 
Borstar och tränar på var karleden sitter
 
Koncentrerad
 
Styrövning: serpentinbågar
 
Efter lunch och dusch for jag och Felizia in till stan. Där väntade tivolibesök med Ilona och Linda. Först åkte de två barnkaruseller:
 

 
 
Sedan pekade Felizia ut en som åkte snabbt och snurrade mycket. Hm...okej då. Vi fick vänta en stund i kö, men sen var det dags. Och kan ju lugnt säga att vi fick oss en riktig åktur...
 
 
Visar iaf lite av hur snabbt det gick
 
 Förutom allt snurrande så var själva åkturen riktigt lång. Efter ungefär halva frågade Felizia om den inte skulle stanna snart, jag kände likadant... Men vi klarade oss hela tiden ut men mådde ju lite si och så efter. Vi vilade och drack lite dricka sen kändes det lite bättre. Men Felizia ville åka hem. Behövde köpa lite hostmedicin till Jazmine så blev en tur till Gränby C. När det var avklarat så mådde Felizia bättre och vi gick tillbaka och åkte upp de åk hon hade kvar på sitt band.
 


 
Avslutade med ett LUGNT anktåg :)
 
Ett litet gosedjur blev det innan vi åkte hem :)
 
 
Vi hade tur med vädret, även om det var lite småkyligt emellanåt. Hemma igen så kan ni ju gissa vad Felizia gjorde...just det, hoppade på studsmattan ;)


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar