fredag 18 april 2014

Hem ljuva hem

Vi kom ju hem betydligt senare än vad vi hade tänkt oss igår. Dels pga att vi ville avvakta Felizias mage (hur den skulle reagera efter att ha ätit lite) och dels pga att en liten pojkspoling som just fått sitt körkort inte hade koll när han backade och backade därför rakt in i vår bil ... man kunde ju ha tyckt att pappan som satt bredvid skulle ha haft lite koll (eftersom sonen nyss fått körkortet (hade förresten inte ens fått själva kortet, utan satt med själva beviset)), men icke. Nu blev som tur var inte skadorna värre än att vi kunde köra hem utan problem, men lär behöva åka in till verkstaden för att fixa till det iaf. Det som var mest irriterande var tiden det tog med allt - kontrollera/inspektera skadorna, skriva skaderapport, etc. Men men sen kom vi ju iväg i alla fall. Och resten av bilresan gick bra - inga mag- eller åksjuka barn (inte vuxna heller för den delen)! Mindre roligt att det regnade typ hela de dryga 40 milen.
 
Blev sen läggning för barnen (var inte hemma förrän vid 21 och sedan tar det ju en stund att varva ner och så) men inte märktes det i morse inte, nej då de vaknade vid 6.30 respektive 7.
Felizia mådde bra och var hungrig för första gången på 2 dagar :) Fick till och med säga stopp (ville ju inte att magen skulle "slå bakut"). Lunchen gick också bra, likaså fika och middag senare under dagen - så nu borde man kunna andas ut. Hoppas jag.
Fikat blev hemma hos mamma/mormor. Hade egentligen tänkt åka en sväng till IKEA men blev uppmuntringsfika hemma hos mamma istället, hon har nämligen lyckats bryta armen :(  Var en kollosionsolycka med annan cyklist. Så vi köpte med oss lite fika och blommor och hälsade på.
Barnen fick ett varsitt påskägg av mormor :) Tack!
 



 
I morgon är det dags för ridning igen. Hästbyte är det också, eller egentligen var det det förra veckan men då var ju vi på landet så för Felizia blir det första gången med ny häst i morgon. Spännande :)
Tårtbak blir det också - har påskknyt här på söndag och då ska jag stå för tårtan (och några saker till). Har bakat tårtbotten ikväll (har bara gjort det någon enstaka gång förut, brukar alltid köpa annars, men någon gång måste man ju prova :) ) - spännande att se hur det smakar sedan.
Lägger ut bild efter helgen på färdiga tårtan (om det är något att visa upp ... ) :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar