måndag 14 april 2014

Vegetariskt! Och sjukstuga ...

Vi är ganska så dåliga på att äta vegetariskt i vår familj. Har egentligen som ambition att minst en maträtt i veckan ska vara det, men det är allt för sällan som det blir så. Har alldeles för lite idéer för att variera. Har letat recept på olika matsidor men det har ju gått sådär ... hittar emellanåt en del som verkar gott, men att ta sig därifrån till att sedan också laga rätten ... nej det borde ju inte vara så svårt, men av någon anledning så är det det :) En annan "ursäkt" är att jag är alldeles för kinkig när det gäller många av de vegetariska ingredienserna (fjantigt, jag vet!) så många rätter går ju bort bara av den anledningen.
Men nu har vi faktiskt ätit vegetaiskt två dagar i rad! Inga enastående rätter, och egentligen ganska tråkiga ingredienser (och väldigt lika varandra), men vad gör väl det när det smakar gott (är ju det som är det viktiga :) )?!
 
Igår blev det omelett
(med paprika, tomat och ost)
 
Idag blev det lasagne
(med paprika, zucchini, tomat, keso och ost. Och goda kryddor)

 
Måste verkligen se till att bli bättre på att göra matlistor, då är det ju inte så svårt (borde inte vara det iaf) att planera in vegetariska dagar. Någon gång i bland blir det soppa (och ibland pannkaka efter) men är ju roligare med lite mer variation än så :) Tar gärna emot tips!
 
Vi har det fortsatt bra här nere på landet. Om man bortser från sjukstugan ... Jazmine har ju varit förkyld i snart en vecka, men är väldigt mycket lindrigare förkyld nu, med astmamedicinerna, än vad hon brukar vara. Men lite snorig fortfarande. Felizia har varit hängig sedan i lördags och igår kom ju febern. I morse var hon piggare men har inte haft någon vidare matlust under dagen. Hon tackade till och med nej till fika, och det gör hon inte så ofta! ;) Hon har också blivit snuvig. Robert har varit snuvig och "nysig" sedan vi kom hit (mest troligt allergi) och nu har det eskalerat med en rejält täppt näsa och "tungt huvud". Får se hur länge jag klarar mig ...
Tanken var ju att åka till badhuset i morgon, men får nog skjuta på det ytterligare och hoppas på onsdagen (sista dagen innan hemfärd) istället.

Haft lite sol och värme idag :)

 
Krya-på-kramar till min kära familj <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar