måndag 2 september 2013

Helgen - ridning och kryssning

Kom hem sent från mamma igår kväll och sedan var det nattning av barn så hann aldrig med något blogginlägg igår. Får istället bli en sammanfattning av helgen nu idag istället.
 
Lördagen började, som vanligt, med ridning för Felizia. Den här gången var det hästbyte och Felizia fick en annan av ridskolans nya hästar - Melker.
 

De fick rida ut en runda i skogen och trava över stockar längs en av skogsvägarna. Allt gick jättebra och Melker skötte sig kanon! Felizia red själv i skogen, men jag höll i Melker lite första gången de travade över stockarna, andra gången sprang jag dock bara bredvid men gick ju lika bra det :) Så snäll häst - han höll sitt tempo (lagom, inte för långsamt i alla fall) och ökade inte även fast han var först och det var på hemväg mot stallet.
 
På väg mot skogen


Duktig häst!
 
Trollen tittade fram lite här och där i Trollskogen :)

Tack för idag Melker! Ses nästa lördag :)
 
Sedan bar det iväg hemåt i full fart för att åka iväg till stan för att fira mamma, som fyllde år. Hon bjöd på god fläskfilégryta med mango till lunch och äppelpaj med vaniljglass till efterrätt. Hon hade dessutom köpt en blåbärsprinsesstårta från Brantingsbagar'n (typ världens godaste tårta!), men den hann vi inte äta eftersom det var bråttom iväg till hennes överraskningspresent - en Ålandskryssning. Hon fick en packlista inslagen i paket och hann med att packa ner det som stod :)
 
De senaste gångerna jag har åkt på kryssning så har vi åkt till Helsingfors med Silja Line, och då får man gå på båten direkt när man kommer fram med bussen. Nu däremot fick vi sitta och vänta på en urtråkig terminal i 2 timmar ... !
 
Väl på båten så installerade vi oss i hytten innan vi gick för att äta buffé. Är ju mer eller mindre samma på alla båtbufféer men mätt blir man. Alltid efterrätterna som är godast (även om de är fabrikslagade och inte så speciellt lyxiga ... ) :)
 

Lite senare gick vi lyssnade på lite livemusik och drack lite drinkar (i alla fall en varsin ;) ). Vi höll oss undan från dansgolvet men var ju lite roligt att titta på andra, inte alltför nyktra, som försökte sig på det där med att dansa ;)
 
 

Dagen efter blev det såklart lite frukostbuffé innan vi tittade runt lite på båten och gick ut en stund på däck.
 

Det blåste lite ... ;)
 
Innan vi kom fram till Stockholm igen så hann vi med en tur i tax-freen, äta lunch och spana in delar av Stockholm från fönstret i vår hytt.
 

 
Snart framme


 
När vi kom tillbaka till Uppsala så blev vi upphämtade av Robert och barnen för att åka hem till mamma och fika. Äntligen fick jag smaska i mig lite (allt är ju relativt ... ;) ) blåbärsprinsess - helgen kunde ju knappast ha slutat bättre :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar