söndag 8 september 2013

Hopp och galopp

Felizia trotsade sin feber igår och vi åkte ut till Solängens ridskola för ridning på Melker. Vill vara tydlig med att hon fick välja helt själv, och jag frågade henne om hon verkligen orkade (tempen låg runt 38). Och det tyckte hon (hon var ganska så pigg på morgonen, jämfört med kvällen före). Och NEJ, hon fick INTE något febernedsättande för att orka med utan det fick lite "bära eller brista" - skulle hon bli för trött så fick vi strunta i det helt enkelt. Men det gick så bra så, hon var pigg fram till lunch ungefär, då började man se på henne att hon nog var lite sjuk i alla fall.
 

 
Var hoppning och Melker var både snäll och pigg. Men allt gick bra :) Även om Felizia nog tyckte det var lite läskigt ibland ...
 
De fick öva mycket på ridvägen "volt tillbaka". Blev bra till slut :)
 
Travframridning
 
Aningens irriterande att filmutrymmet på mobilen blev fullt ett par sekunder för tidigt ... Men ni får helt enkelt tänka att slutet på denna film är lika med bilden nedanför ;)
 
Melker tyckte det var roligt att hoppa och la in lite galopp mellan de två hindrena på långsidan. Felizia höll i sig duktigt i manen så allt gick bra. Men hon såg lite rädd ut efteråt. Men sa själv att det var roligt (vilket det säkert var, om än liiite läskigt ... ;) )
 
 
Så Elin sprang med nästa gång och hjälpte till att bromsa lite

Var, trots allt, nöjd efteråt :)
 
Melker är en otroligt snäll och välutbildad häst och jag tror inte han skulle få för sig att springa iväg eller göra något dumt. Han tycker bara hoppning är lite extra roligt (tror jag det :) ) och springer gärna på lite extra. Men lyssnar bra när man bromsar. Det gäller bara för Felizia att vänja sig vid lite högre farter och ponnyer med lite större gång. Men hon var jätteduktig hela lektionen! :)
 
Roberts jobbhelg så Jazmine var hos morfar och Eva-Lena tillsammans med Valle (Peter jobbar samma helger som Robert). De hade roligt och var ute och lekte när jag och Felizia kom upp.
 
"Kom mamma, jag ska bygga lite"
 
Efter att ha bjudits på pannkaks-/hamburgerlunch och hunnit med lite ytterligare lite lek så for vi hemåt. Felizia blev allt mer hängig (tempen visade knappa 39 när vi kom hem) så hon vilade/sov i soffan några timmar. Jazmine somnade också en stund efter att vi kommit hem så jag passade på att ligga ute i solen och läsa en stund :) Vilken sommarvärme!
Hade ju tänkt åka till Ica Maxi och träffa Lollo och Bernie, men blev, av förklarliga skäl, hemma istället. Tråkigt då jag hade sett fram emot att träffa en gammal vän som jag inte träffat på länge. Men men får ta det en annan gång helt enkelt.



3 kommentarer:

  1. Ååh fina Melker, känner knappt igen honom, han va lite vildare när jag hade honom :) Hade honom i några år och tävlade ganska framgångsrikt och då verkade han inte som någon nybörjarponny utan ganska svår men han måste ha lugnat ner sig med åren :)

    SvaraRadera
  2. Frida: Han är pigg fortfarande (som du kunde se) men väldigt snäll och lyssnar bra :) Han verkar ha "vuxit till sig" och passar bra på den lilla ridskolan :) Hade du ridit tornerspel med honom också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag red tornerspel med honom, trots att han egentligen va rädd för det mesta så fungerade han väldigt bra på tornerspel och blev ofta publikens favorit :)

      Radera