lördag 21 september 2013

Ridning x2

Vilket härligt väder vi har haft idag! Trodde det var slut på sådana här dagar nu, men skönt att man hade fel :) Morgonen var visserligen kall, så klädde oss varmt innan vi åkte ut till Ängeby för Felizias ridning. Där ute värmde solen så det blev till att klä av sig ett par lager, men hellre det än tvärtom :)
 
Det var hästbyte och Felizia fick en av sina favoriter - Ina :)
 

De fick rida på banan och övade på att få hästens huvud att titta åt samma håll som de styr/svänger (en början till det som kallas för att "ställa" hästen"), genom att rida en stor båge längs ena långsidan (trav lättridning på den andra), och den sista delen så blev det lite galopp.
Allt gick bra för Felizia och Ina. Det blev inte galopp varje gång, men till slut så lyckades de :)
 
 
De tidigare två hästbytena under terminen så har Felizia fått prova ett par av de nya hästarna, vilket har varit roligt, så jag har antingen gått bredvid eller funnits som "back-up" inne på banan, men med "gamla" Ina så kunde jag stå utanför och titta - nyttigt för Felizia att få klara sig helt själv (och nyttigt för mig att inte kunna finnas nära och rätta till saker hela tiden ... ;) ).
 
 
Lite gos efteråt :)

En av tjejerna i gruppen ramlade av förra veckan så det bjöds på fika :)
 
Efter att ha lekt en stund med Valle så bjöds det på pannkakslunch :) En stund därefter så for vi hem för att byta om och sedan gå/cykla bort till Skördefesten vid idrottsplatsen här i Storvreta. Elin skulle dit med två av ponnyerna (Nisse och Wise) för att ha ponnyridning, så vi gick bort och tittade på/hjälpte henne lite grann.
 


 
Gott med glass och slush :)
 
Till slut blev det Jazmines tur att rida!
 
Hon var sååå nöjd efter turen på Nisse :)
 
På väg hemåt
 
Vi har med andra ord haft en lyckad och solig dag i hästarnas tecken :) Man är rejält trött nu på kvällen men inte blir det sovmorgon imorgon heller, nej då är det avslutning på fotbollslekis med "match" på Storvreta IP  - samling kl. 08.30 ... *snark* Men men så är det ibland, har ju resten av dagen kvar då i alla fall :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar