måndag 22 juli 2013

Landet - äntligen här :)

Igår åkte vi ner hit på "landet", dvs till lilla huset i Alingsås - nu känns det att man har semester på riktigt!
 
Resan ner gick helt okej. Var oroliga för att Jazmine skulle bli åksjuk och man skulle få stanna och sanera barn och bil. Men slapp faktiskt det den här gången :) Hon började visserligen bli gnällig redan i höjd med Enköping men lyckades hålla henne "i schack" ända till vi hittade en fin rastplats en bit efter Örebro.
 
Redo för avfärd

 
Äntligen lunchdags :)
 
Sickelsta rastplats var riktigt mysig - hittade en perfekt plats i solen på gräset

Bordsskick - vad är det?? ;)
 
Hittade en massa smarriga blåbär också :)

Kram systeryster!
 
Det var alldeles perfekt väder för att stanna vid en rastplats och ha picknick istället för att luncha på en hamburgerrestaurang ... Felizia och Jazmine kunde ju dessutom röra sig på ett helt annat sätt, dels på gräsmattan, dels i den lilla skogen och dels så fanns det en "gunghäst" som roade båda.
Efter ett "lagom långt" stopp så fortsatte vi färden :)
 
En kort stund efter vi börjat rulla igen så somnade Jazmine, skönt att slippa oroa sig för åksjukan för en stund (jag satt i mitten i bak så var ganska redo om olyckan skulle vara framme).
Sista milen är alltid lite sega, speciellt som det är en liten skitväg i jämförelse med den väg man åker på före det.
Men 6 timmar efter att vi åkte hemifrån så var vi äntligen framme!

Möttes av kanonväder!
 
Vi skyndade oss att packa ur bilen och gick sedan ner till vattnet. Tjejerna lekte lite i vattnet, plockade stenar och "fiskade". Vi hade inga badkläder med då men efter middagen så gick vi ner igen för ett härligt kvällsdopp :) Eller rättare sagt jag badade medan Felizia och Jazmine (under uppsikt av Linda) återigen lekte vid strandkanten. Robert hjälpte Daniel att lägga i båten, sedan blev det ett dopp för hans del också.
 
Vackert!


 
Mindre roligt var det äckliga lilla kryp vi hittade i Jazmines ena knäveck ... :( Just det, en fästing (som hon troligen fick när hon plockade blåbär vid rastplatsen). Den var som tur var lätt att plocka bort. Idag syntes det bara en liten röd prick där fästingen suttit, men självklart fortsätter vi att hålla koll på det så det inte blir rött.
 
 
 
Idag har vi haft kanonväder så dagen har mest bestått av sol och bad - hur härligt som helst :)
 
Utsikten vi vaknar till :)

 
Finns det hjärterum så finns det stjärterum :)

Njuter!

Daniel, Linda och Douglas är också här och Jazmine är sååå nöjd med det :) Hon är stormförtjust i sin lillkusin och vill alltid vara där han är och ska passa upp på honom med än det ena och än det andra. Ibland blir det lite för mycket och hon är lite väl nära ibland, men hon är jättesnäll och go´ med honom :) Felizia också såklart, men hon är inte lika fascinerad av en bebis som Jazmine (hon har ju liksom varit med förr ;) )
 
Underhåller Douglas med lite sång och dans - något som uppskattas :)

Vi har som sagt haft det kanon idag! Dagen rundades av med god efterrätt i form av rabarberpaj med vaniljglass - mums!

 
Enligt väderleksrapporten ska det vara fortsatt fint imorgon också, så morgondagen lär ju inte vara helt olik dagen idag ... :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar