lördag 23 november 2013

Ridning och halsprov

Nu har Felizia ridit sista lektionen för den här terminen, nu är det uppehåll till v 9 nästa år. Men vi ska försöka hålla igång ridningen lite under uppehållet också, både för att Felizia inte ska glömma vad hon lärt sig, och för att hon ska bli lite modigare och tuffare :)
 
Terminen avslutades i härligt solsken, men ett par minusgrader. Har haft riktigt tur med vädret på lördagarna, inte många gånger det har regnat.
Idag fick de öva lite styrning, sits och att hålla igång traven (även "öka" och "minska" traven). De fick rida som en liten bana (eller 2 olika var det faktiskt, men en i taget) med både skritt och trav, lättridning och lättsits och olika styrövningar - antingen mellan upplagda bommar, volt runt bom på marken eller slalom runt koner. I det stora hela gick det bra, som vanligt, men Felizia fick kämpa lite med styrningen idag också - inte alltid Oliver ville gå dit hon ville :)
Sitsen och övergångar är något som verkligen ska nötas under lektionsuppehållet. Men öva, öva, öva så blir det nog bra till slut :)
 

 
 
 Jazmine har börjat låta tjock i halsen (pratar väldigt grötigt) och i morse klagade hon på halsont. Eftersom hon dessutom fortfarande har feber så fick det bli ett besök på vårdcentralen Ingrid Marie i stan idag. Där tog de halsprov, men det visade inget. Det behöver dock inte betyda att det inte är något utan mer att det är för tidigt än för att provet ska visa något. De tyckte vi skulle avvakta. Jaja ... Lär bli ett besök på vårdcentralen här i Storvreta på måndag.
 
Väntar på provtagning

Valde en fin ödla

 
Jazmine var pigg när vi åkte men blev allt segare under tiden vi var borta. När vi 3 timmar senare (nej, besöket tog inte så lång tid - det tog "bara" nästan 1 timme, vi åkte till Ikea och fikade efteråt och sedan en snabbis till Gränby C för att ändra min synundersökningstid) kom hem så låg febern på 39,5 ... :( Så lär blir ytterligare vabbdagar i början av nästa vecka ...


En piggare tjej med alvedon i kroppen
 
Hoppas det vänder snart ... !
 
Jag och Jazmine är förresten ensamma hemma - Robert och Felizia är i Saltsjöbaden och hälsa på Roberts syster med familj. Börjar nog bli dags att ta fram lördagsmyset snart ... ;)
 
Hoppas ni har en riktig myslördag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar