lördag 2 november 2013

Sitsträning och galopp

Ingen av Felizias tre önskehästar gick med på dagens lektion men hon såg nöjd ut ändå :)
Alla hästar ska borstas och göras i ordning innan lektionen och Felizia valde då att göra i ordning Oliver, som också blev den hon valde vid uppropet.
 
 
Felizia fixade hela lektionen på egen hand och jag fick sitta på läktaren och titta - nyttigt för Felizia att klara sig själv (och slippa mina tillrättavisningar ;) ). De övade på lättridning, lätt sits och den lodräta sitsen. Övningen blev att i trav rida ett varv på stora volten vid kortsidan, följa långsidan, ett varv på stora volten vid nästa kortsida, följa långsidan, osv. I övningen skulle de, på angiven plats, antingen rida lätt, stå i lätt sits eller sitta ner i traven.
Allt gick helt okej men det där med lättridning och att sitta ner och vara rak i ryggen är inte helt lätt för Felizia. Men bara träna vidare :)
De avslutade med ett par galoppfattningar och där blev det galopp på en gång för Felizia och Oliver båda gångerna - duktigt jobbat! :)
 

 

Som vanligt när Robert jobbar helg så lekte Jazmine med Valle. Efter att jag och Felizia var klara i stallet så gick vi också in. Barnen lekte bl.a. på Valles rum, degade och tittade på film. De har roligt tillsammans :)


De hade roligare än vad det ser ut, jag lovar :)

Eftersom Jazmine är helt blöjfri nu så har vi ju inget behov av att ha skötbordet kvar. Så köpte en ny möbel här om dagen att ställa där istället. Blev både luftigt och fint :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar