söndag 22 januari 2012

Friidrottspremiär

Förra hösten (2010) och våren så gick Felizia på gympa här i Storvreta. Hon tyckte det var roligt men jag tyckte väl att kvaliteten var lite si och så, så blev bara två terminer. I början gick det bra att vara utan (hon har ju haft ridningen istället) men hon har börjat prata mer och mer om gympan och att hon vill gå igen. Hm...
För ett par veckor sedan fanns det en liten annons i UNT om att prova på friidrott så varför inte? Har tänkt på det tidigare eftersom hon tycker det är så roligt att springa och hoppa men hon har varit för liten. Men nu är det 07:ornas tur!
Så i förmiddags tog vi bilen till Björklinge. Det var en lagom stor grupp (nio barn) men de andra var 2-3 år äldre än Felizia, vilket märktes. Hon som alltid ser så stor (lång) ut var helt plötsligt minst. Men hon hängde med ganska bra. De hade tre stationer - hopp/spänst, kulstötning och "tresteg". Det som är lite tråkigt med sådana här barnaktiviteter är att det oftast är ungdomar som leder dem (var en av anledningarna att hon fick sluta på gympan) och de tänker inte alltid utanför sin planering. Som t.ex. när Felizia idag kom som ny och liten och aldrig hade gjort något sådant förut då ändrade de inte avstånd eller så (var på tok för långt för att hon skulle räcka till i de två hoppövningarna och kulan var alldeles för tung, för henne hade det varit bra med typ en tennisboll, är ju ändå mest tekniken som övas ändå). Jag tror säkert att de två tjejerna som har gruppen är jätteduktiga på friidrott och har bra övningar men det gäller att kunna anpassa efter ALLA i gruppen. Men men det kanske blir bättre.
Det bästa var ju i alla fall att Felizia inte verkade störas så mycket av det utan gjorde så gott hon kunde och verkade inte ledsen eller besviken över att hon inte kunde göra som de andra. Och efteråt sa hon att det var kul och att hon vill åka igen nästa vecka och det är ju ändå ett gott betyg!


Har ju snöat massor idag så hade varit kul att åka pulka eller snowracer men efter lite lunch och vila inne så åkte vi till Roberts föräldrar på middag. Daniel och Linda var också där och som vanligt blir Felizia extra busig och galen då... :-)

Jazmine fick feber natten som var och var rejält snorig så blev inte speciellt många timmars sömn. Idag har hon varit feberfri men väldigt snorig, rosslig och hostig så får se hur denna natt blir. Men nu är det Robert som får ta allt sånt, ja i alla fall i veckorna. Känns både ock att gå ut och lägga sig i gästsängen. Skönt att veta att jag kommer få sova men trots sömnbristen natten som var så var det ju mysigt att få gosa med lillskruttan.

Nä den här helgen har gått alldeles för fort men dags att ladda för en ny jobbvecka. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar