söndag 20 oktober 2013

Kalas! Och den ständiga sjukstugan ...

Idag har Felizia varit på kalas hemma hos Julia. Det var en lite nervös tjej som jag lämnade vid halv tolv (hon kände bara Julia (och hennes syskon och föräldrar såklart :) )) men när jag kom och hämtade 2,5 timme senare så var hon så nöjd så :)
En av Felizias presenter till Julia var att bjuda med henne till Leos lekland, så på höstlovet har vi tänkt åka dit en dag för en massa lek och skoj :)
TACK Julia med familj för ett roligt kalas! :)
 
Redo att åka på kalas!

Jazmine ville också vara med på bild :)
(här ganska pigg fortfarande)

Hade tänkt inleda dagen med att åka och titta på hopptävling, var 5 ekipage från Solängens ridskola som gjorde tävlingsdebut, men Jazmine vaknade runt kl 22 igår kväll och var totalt otröstlig. Hon slängde sig hit och dit i sängen och skrek och var hysterisk :( Till slut kunde hon säga att hon hade ont i öronen (båda). Tog upp henne till soffan så fick hon ligga/sitta i min famn. Hon lyckades sova kanske en halvtimme då sen var det samma visa igen ... :( Fick till slut i henne en dos ipren och vid tolv kunde hon somna igen. Visserligen toksnorig (nässprayen hjälpte inte ... ) men hon lyckades iaf sova nästan 6 timmar innan hon var ledsen igen (antar att ipren gått ur). Sedan sov vi av och till i 1,5 timme till. Felizia vaknade en stund senare och efter en del mys och bus så gick vi till slut upp för att äta frukost.
Jazmine hade en jobbig natt även natten mot fredagen (då sov jag knappt 3 timmar ... ) så man var ju inte superpigg imorse direkt.
 
Så medan Felizia var på kalas så blev det mest mys och gos i soffan för mig och Jazmine. Ingen av oss somnade men skönt att ta det lugnt iaf. Hade tänkt hinna med en massa saker på de där ca 2 timmarna, men nehejdå ...
När vi kom efter att ha hämtat Felizia däremot så stannade jag kvar ute och tog rätt på löven jag krattade ihop häromdagen.

Efter en stund kom Jazmine ut och hjälpte till lite
 
Skönt att ha löven här istället för på marken :)
(men helt tomt blir det ju aldrig ... )
 
Jazmine höll sig ganska pigg en stund till efter att vi kommit in, men sen blev hon segare och segare. Och jodå, feber också (drygt 38) ... :( Sjukstugan fortsätter med andra ord. Nu har iofs Jazmine varit hyfsat frisk någon månad iaf så var väl dags igen :( Förkyld har hon ju varit, men ser man till hennes sjukhistorik under sitt snart 2,5 åriga liv så är ju en förkylning ingenting i jämförelse.
Så nu blir det ett par dagar hemma från förskolan så hoppas vi hon snart är frisk igen.

Sjuk liten tjej :(

 
Var ju ett tag sedan vi tog in de sista äpplena från vårt äppelträd. En hel del tog jag rätt på och frös in och har bakat några äppelpajer/-kakor men sedan har det legat kvar ett gäng på ena köksbänken. Nu ikväll gjorde jag slag i saken och kokade lite äppelkräm (har tänkt göra det länge). Har inte smakat än, men ska göra det när inlägget är färdigskrivet.


 
I morgon ska vi gå på Felizias första utvecklingssamtal i skolan - spännande :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar