tisdag 22 oktober 2013

Penicillinkur nr. ... ???

Så är det penicillindags för Jazmine igen ... Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte vilken gång i ordningen det är. Det i sig är väl ett tecken på att hon ätit penicillin liiite för många gånger. Tycker så synd om henne, men det är tur att hon är ganska villig till att ta det iaf (så "blämedicinen" hon och Felizia fick i början av året satte inte allt för djupa spår, som tur var). Blir ju alltid ett antal (läs: ganska många ... ) doser ipren/Alvedon vid varje sjukdomstillfälle också så det är ju en hel del medicin, av något slag, som slunkit ner i hennes mage under dessa 2 åren.
Den här gången är det ju iaf bara 3 ggr om dagen i 5 dagar (istället för 10).
 
Den här gången är det i alla fall inte halsen som spökar utan öronen. Hon har ju sovit dåligt sedan natten till fredagen och klagat på ont i öronen. Under helgen var hon iaf ganska pigg men under söndag em kom febern. Den var dock borta redan på måndagen och, förutom att hon var tröttare än vanligt så var hon helt okej både igår och under dagen idag. Robert ringde vc i morse men de sa att det bara var att fortsätta ge ipren (som är lite avsvällande), eftersom hon inte hade någon feber längre. Under em kom dock den där febern tillbaka och det såg kleggigt ut i örat, så Robert ringde 1177. Fick en läkartid på Närakuten redan 18.30 (ringde strax efter 16) och vid 18.50 var de klara inne hos läkaren och hade även hunnit hämta ut penicillinet - snabbt jobbat :)
Var alltså hål på trumhinnan. Eftersom Jazmines öronvärk varit så långdragen så var det faktiskt skönt att det till slut värkte hål. Det går över så mycket fortare då. Hoppas jag, har iaf varit så för Felizia.
Så nu blir det lång frånvaro från förskolan - hon har ju varit/blir hemma hela denna vecka samt är ledig hela nästa vecka. Hon lär ju längta dit sedan när det väl är dags igen :) Och då hoppas vi på 5 hela veckor! Sedan är det en månads ledighet för semester/jullov :) Tror inte Robert (som är den av oss som vabbar) har fått en hel lön någon månad på ett helt år nu ... och är ju mestadels Jazmine som varit "ansvarig" för det, stackaren :(
 
Det är inte roligt att vara sjuk ... :(



Men lite gladare blir man när man får låna mammas telefon och fota lite :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar