onsdag 16 maj 2012

1-årskontroll

Igår var det ju dags för läkarkontroll och vaccination för Jazmine.Allt gick bra och hon blev fullt godkänd i alla kontroller :-)  Hon hade växt 1,5 cm sen sist (1 månad) medan vikten var precis den samma, 9290 g. Förstod att hon inte hade gått upp så mycket med tanke på att hon kräks ett par gånger och då tappat matlusten under nästan 1 vecka efter plus att hon varit förkyld och ätit lite si och så av den anledningen också. Men nu (iaf före vaccinationen, återkommer till det) äter hon ordentligt så bara hoppas hon får må bra och gå upp istället för att tappa/stå stilla i vikt. Men varken läkaren eller bvc-sköterskan såg speciellt allvarligt på detta utan trodde att det hela kunde bero på något/några virus som Felizia släpat hem från förskolan.

De frågade om tänder och om hon börjat gå. Ja tänder har hon ju åtta stycken av och går gör hon för det mesta nu (om det inte är bråttom någonstans) så det var ju inga problem att uppfylla de "kraven".

Så var det det där med vaccinationen... Själva sprutorna var det väl som vanligt med, ett stick i vardera ben (samtidigt) som följdes av skrik och gråt och tröstande hos pappa. Framåt kvällen kom febern (vilket ju också är "som vanligt) men också, återigen, kleggiga ögon och snorig näsa... Suck! Börjar bli trött på det där nu. Ögonen var bra en dag eller så och näsan ett par dagar ytterligare. Känns som att hon är förkyld för det mesta :-( Jo jag vet att små barn dra till sig en hel del och de ska bygga upp sitt immunförsvar och bla bla bla... men det behöver väl inte betyda att det ska gå i ett hela tiden?! Det började när Jazmine bara var ett par veckor gammal och sen har det rullat på med än det ena och än det andra... Det stackars barnet vet väl knappt vad det innebär att vara helt frisk :-( Det där med att inte ge näsdroppar mer än 10 dagar i följd, det bröt vi mot för ganska länge sen...ungen måste ju kunna sova!

Så matlusten har väl varit hyfsat idag men man vet ju själv att det inte är lätt att äta med en täppt näsa. Svårt att somna hade hon också. Får väl se hur länge näsdropparna och alvedonen verkar...natten blir nog lagom skoj ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar