torsdag 3 maj 2012

Veckan

Fredag imorgon då, känns helt okej :-) Varit lite svårt med dagarna den här veckan när det var som en väldigt lugn fredag på jobbet i måndags och så söndag i tisdags. Men har ju bara gjort att veckan har gått extra fort :-)

I måndags var dert ju sista april, men var ett tag sedan man firade det "på riktigt", typ 6 år sen dvs innan Felizia föddes. Eller förresten var ju faktiskt både på galopp och grillparty när Felizia var 1 men sen dess har vi nog mest tagit det lugnt. Och kan ju inte direkt säga att jag saknar studenttidens "sista april"-firande. Det var jättekul då och galoppen skulle vara kul att gå på men mest för att träffa gamla kompisar, inte för att dricka en massa skumpa. Sen har ju den där knäppa idén med att spruta skumpa på allt och alla spritt sig alldeles för mycket, vilket inte är något jag vill råka ut för.
Nog om det.
I måndags blev det en lugn kväll med familjen. Jag och Felizia (som var med mig på jobbet) kom hem vid 16.30.

Härlig vattenlek! Vattnet kommer från vattenslang, inget lokalt regn ;-)


Klätterställningen är en favorit


Sen tände vi grillen. Blev marinerade kycklingspett, klyftpotatis och morot i ugn och så mangoraja spicy-sås till det. Självklart blev det efterrätt dagen till ära. Men inget vi behövde anstränga oss för att fixa - fanns tårta kvar från dagen innan och Felizia (som inte är så förtjust i gräddtårta) fick glass :-)




Självklart fick ALLA efterrätt :-)

Vi hade tänkt gå iväg till kasen men kändes lite sent, Robert skulle dessutom jobba, och då alltså upp 2.20, så vi struntade i det helt enkelt.
Men en trevlig kväll här hemma blev det. Och fyrverkerierna från kasen bådes hördes och syntes ända hit :-)


I tisdags tog jag och tjejerna bussen till stan för att gå på tivoli med mamma, Linda och Ilona. Istället för att åka in till city och byta så gick vi av vid Löten och promenerade upp till Gränby C. Det blev en låååång promenad men Felizia var jätteduktig! Vi gick förbi bostadsområdet där vi bodde innan vi flyttade till Storvreta - lite nostalgi, både att gå in på gården och titta och att promenera runt i omgivningarna...


"Nej jag ÄR INTE trött!" Nej just det... Men hon kämpade emot i 2 timmar till...

Gamla förskolan skymtar i bakgrunden

På den här gården bodde vi

Där, högst upp, bodde vi, Gissa om det är skönt att slippa trapporna...

Efter lunchstopp på Gränby, där vi mötte upp Linda och Ilona, så gick vi upp till tivolit. Gissa om tjejerna hade skoj?! Felizia har ju varit på Liseberg varje sommar sen hon var 2 och dessutom varit på Gröna Lund och ett par andra ställen så hon är van, men för Ilona var dert första gången. Men Felizia fick med henne i alla karusellerna och båda strålade i kapp med solen :-)
De fick 6 biljetter var och fick själva välja vad de ville åka. Det blev bilar, tåg, "masken" (liten berg-och-dal-bana), pariserhjul och hästar.


På väg upp





Och så två bilder från Lindas blogg


De var sugna på glass men någon sådan såldes inte så det fick bli munk och sockervadd istället, det gick ner det också.


Vem gömmer sig bakom jätteskägget?

Var inte helt lätt att äta...

Lite kladdigt blev det

Det tar på krafterna att gå långpromenad och vara på tivoli - tur att Robert hämtade upp oss efter jobbet!


Jag vet inte hur många gånger jag under dagen tänkte att "Det är tisdag, det är ridning, det är tisdag..." osv.) och ändå var det nära att vi missade det.
Felizia somnade i bilen på väg hem och sov vidare här hemma i soffan. 30 min innan vi skulle åka kom jag på att det ju var tisdag och fick skaka liv i Felizia. Hon var lite lagom groggy men fick iaf i sig en smörgås (middag fick vi ta när vi kom hem) innan hon bytte om och vi åkte iväg.
På ridningen fick de öva på ridvägar (rätt upp, snett igenom, volta och volt tillbaka) och trav med lättridning. Felizia hade roligt och travade själv nästan hela tiden - duktig tjej :-)

En suddig ryktbild

Felizia och Julle på väg mot medellinjen

Snart slut för idag

Idag har övriga familjen varit in till stan och köpt lite uteblommor och jord. Bara hoppas att vädret imorgon är planteringsvänligt...
Annars har ju vädret varit helt okej, minst sagt, den här veckan. Det är sådana dagar man trivs extra bra på jobbet :-) Känns som man får betalt för alla regniga och iskalla dagar man stått på gården/varit på utflykt.

Dags att göra sig redo för veckans sista jobbdag. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar