onsdag 7 mars 2012

För 5 år sedan...

...var vi inne på förlossningen och väntade på att vårt första barn skulle bestämma sig för att det var dags, på riktigt (vattnet hade ju gått drygt 9 timmar tidigare). Inte visste vi då att vi skulle få vänta 13 timmar till... Men men kl 10.35 föddes sedan vår älskade lilla Felizia, vår lilla tjej som de allra flesta trodde skulle bli en kille :-)
Tänk att iden gått så fort! Helt knäppt att hon redan ska fylla 5. Är ju självklart hur mycket som helst som har hänt under de här 5 åren och skulle ta en evighet att skriva om allt så blir lite axplock, några saker per år.

"Under ditt första år hann du bli riktigt berest. Förutom att det blev ett par resor till "landet" i Alingsås så for vi en vecka till Spanien i augusti och i november/december blev det en riktig långresa - ca 3 veckors rundresa i Australien. Tur att vi har både foton och filmer att visa för du lär inte minnas så mycket... :-)
28 juli gifte sig mamma och pappa och du skötte dig utmärkt!
Första tänderna kom när du var 8 månader och när du var 10 månader (samma dag mamma började jobba) började du krypa "på riktigt", innan dess (från du var ca 5 månader) hade du ålat/dragit dig fram. Innan du fyllde 1 hade du dessutom hunnit med att sitta på en häst (gick några steg också) för första gången.
Första julen var spännande och full av paket".

"När du precis passerat 13-månadersstrecket vågade du släppa taget och ta dina första stapplande steg (fler än bara ett par stycken). Sedan var det full fart!
Du var gärna ute och lekte och tog promenader, inte var du rädd för att komma bort heller utan kunde glatt traska iväg utan att bry dig om om vi gick efter eller inte...
I augusti började du förskolan och trivdes som fisken i vattnet redan från början (även om det såklart var lite svårt att bli lämnad där av mamma eller pappa, men sen kom du på andra tankar och lekte och hade skoj resten av dagen.
I december var det dags för nästa utlandsresa, den här gången satsade vi på ett säkert kort - Thailand. Att leka på stranden var verkligen din grej! :-)"

"När du fyllde 2 fick du din första cykel (trehjuling) och var gärna ute och "cyklade" (=gick). Över huvud taget så var du en "motorisk" tjej som gärna sprang, hoppade och busade. Dansa och sjunga var också din grej :-) Du tyckte om att leka med dockor, bygga med duplo, klossar, köra med bilar och läsa böcker.
Den här sommaren gjorde du ditt första besök på Liseberg (som ju skulle följas av många fler) och inte var du rädd av dig, Nej då, berg-och-dalbanan Rabalder skulle åkas om och om igen...
Blöjfri blev du också under det här året - på dagtid under sommaren och nattetid strax före 3-årsdagen.
I augusti föddes lille kusin Valdemar - wihoo, inte yngst i släkten längre :-)
I januari tog vi vårt pick och pack och flyttade från lägenheten i stan till vårt gula hus i Storvreta. Härligt att kunna gå in och ut lite som man ville!"

"3 år och stora tjejen! Du fick bland annat en cykel och en studsmatta - 2 saker du kom att använda mycket. Du började längta efter ett syskon (du hade ju fått en liten kusin året innan och kompisarna började få syskon) och var väldigt förtjust i bebisar. Dockor började mer och mer bli något av favoritleksaker att leka med - mata, bada, bädda ner, köra i vagn, m.m.
Du var duktig och hjälpsam och var gärna med pappa ute i trädgården. Klippa gräset var kul, du fick en egen liten att "klippa" med :-)
I september började du på barngympa, passade dig riktigt bra!
Glädje när snön kom och du och pappa hittade en rolig backe att åka i borta i skogen."

"1,5 månad efter din 4-årsdag föddes din kära lillasyster. Du kom upp och hälsade på på BB redan samma eftermiddag (mormor hämtade på förskolan och följde med) och tyckte din lillasyster var liten och söt och ditt namnförslag var Mimmi. Det var en stor omställning att dela mamma och pappa med någon annan men i det stora hela gick det bra.
Nu, ca 10 månader senare, leker ni mycket och gärna, även om Jazmine kan vara lite väl busig och ta både det ena och det andra från dig... :-)
Veckan innan du fyllde 4 började du på ridskola hos moster Elin. I början var det lite läskigt men sen släppte det och i höstas var du till och med med på en liten hopptävling :-)
Under året blev det två resor med båt till Finland (Helsingfors), något du verkligen tyckte om."

Finns ju såklart en massa mer att skriva, speciellt vad gäller utveckling, t.ex., men ska inte tråka ut er för mycket... ;-) Hade tänkt lägga upp någon bild för varje år men de flesta ligger på den externa hårddisken så får fixa det i morgon eller på fredag.

Som sammanfattning kan vi säga att vår blivande 5-åring är en duktig tjej som har lärt sig väldigt mycket under de här åren. Och vi, jag och Robert, har fått vara med om mycket tillsammans med henne. Hon är en fantastisk storasyster som gärna leker med Jazmine, låter henne låna hennes saker och hjälper till med påklädning, matning, m.m.

Behöver jag säga att vi älskar henne?!

Blev visst ganska långt ändå... Men tvingar ju ingen att läsa, sådana här typer av inlägg skriver jag mycket för min (och familjens) skull, men om någon annan också läser så är det såklart skoj det med :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar