fredag 23 mars 2012

Vårkänslor!

Vad härligt det är med vår! Nu fattas det bara att allt grus sopas bort, men det lär väl dröja till maj eller så... Felizia, Robert och Jazmine var ute en del igår och passade på att fixa i ordning Felizias cykel (pumpa i luft, höja sadel + styre) i hopp om att hon snart ska kunna cykla själv, utan att man håller i stången.

På förmiddagen tog de en tur till bvc för att se hur Jazmine ligger till på vikten (med tanke på att magen fortfarande krånglar) samt få lite kostråd. På väg dit höll Robert i cykeln en bit men provade sen att släppa och gissa vad - det gick ju galant! Lite småvingligt var det emellanåt och hon behöver lite hjälp precis i början men annars så :-)

Vad gäller själva bvc-besöket så gick det bra men Jazmine hade tappat ca 0,5 kg. Låter ju inte så mycket men väger man bara 9 kg innan så är det ju ganska mycket procentuellt sett (speciellt som det skett på bara en vecka). Hon äter lite si och så så lite till lär hon ju tappa innan det vänder. Kan tydligen ta upp till en månad så de ska tillbaka sen igen och väga.
Så länge ska vi ta bort alla mjölk- och fiber- (fullkorn?) produkter. Nu är det inte så mycket sånt hon äter ändå så så stor omställning blir det inte. Robert köpte svindyra magdroppar också (189 kr för en liten flaska, vet inte ens om det hjälper...) så nu är det bara att se till att hon får i sig rätt saker så hoppas vi att det vänder.

När jag kom hem efter jobbet var de ute och cyklade igen och man såg på Felizia att hon kände sig duktig (med all rätt) :-) Hon har förlitat sig helt och fullt på den som har hållit i så kändes som ett mission impossible att hon skulle lära sig (i alla fall inte förrän kanske till sommaren) men så var det ju inte.
Med Jazmine ska vi inte göra om misstaget att sätta på stödhjul...

Robert både fotade och filmade igår men sitter på jobbet och skriver så får lägga upp det sen.
Tanken var att jag skulle göra det här inlägget igår men gick och la mig strax efter 18 med migrän och låg kvar till imorse så blev liksom inte av...

Den här tiden på året tycker man om sitt jobb lite extra eftersom man får så många möjöigheter att vara ute i det underbara vädret (på vintern och under den kladdiga och tråkiga delen av hösten är det ju inte riktigt lika roligt...)!

De här blommorna väntar jag på :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar