måndag 12 mars 2012

Två sjuka skruttar

Nehej ingen spinning idag heller. Kom ihåg att boka i morse så inte platsbrist som var orsaken utan två sjuka barn.

Felizia hade vaknat vid tolv-tiden i natt och varit ledsen. Som vanligt kunde hon inte säga vad som var fel... Efter 1,5 timmes gråt och snyftande kunde hon somna om och sov till 8-8.30. När hon gick upp var hon ledsen igen och klagade över ont i örat. Men det gick tydligen över lite senare... Hon piggnade till och med på sig så pass att hon ville ut och ta en promenad.
När jag kom hem vid 16 låg hon och sov i soffan. Hon vaknade efter en stund och var riktigt ynklig. Inte så konstigt - febern visade 39,5. Efter lite ipren blev hon piggare men då såg jag att det var lite kladdigt vid ena örat...hm, hål på trumhinnan? Efter middagen blev det ett besök på närakuten och jodå, det var som vi trodde. Så nu blir det Kåvepenin i 5 dagar. Mums! Eller, nja...med lite mutor ska det förhoppningsvis gå bra.

Var ju en till liten sjukling här hemma idag.
Jazmine hade också vaknat under natten och fått komma in till Robert. Men då var det inte så farligt. Vid frukosten däremot var hon väldigt motvillig till att äta. Ville inte ens ha det som just nu är "nr 1" - ost. Vatten gick bra. Till slut fick hon i sig lite gröt men sen kom allt upp igen... Hon kräktes ytterligare 2-3 ggr under förmiddagen, till slut kom det bara galla... Stackars lillgos :-(
Inte mycket ätbart som gick i under dagen men vid 16 fick hon lite mellanmål och smörgåsrån, det fick hon behålla. Vid middagen fick hon ca 2/3 burk, lite i taget, och det fick hon också behålla. Verkar med andra ord ha blivit bättre i magen nu så hoppas det bara var något knasigt hon fått i sig, som ville upp igen. Men lär ju visa sig snart, om vi andra klarar oss eller inte...

Otur för Robert som fick båda sjuka samtidigt men är väl egentligen bara att vänja sig, lär ju inte vara sista gången... Känns ju lite si och så att jobba, man vill vara hemma och hjälpa till. I morgon är det dessutom långdag, 6.30-15.45. Hoppas barnen sover bättre i natt så Robert får lite mer nattsömn än natten som var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar