tisdag 23 december 2014

Dan före ...

I morgon smäller det! Som barnen har längtat, och längtar ... Felizia var helt inställd på att hon skulle öppna sina klappar direkt på morgonen, så fort hon vaknade. Men hon får snällt vänta lite, så vi gör det tillsammans. Får se vad de tycker om det de får sedan, speciellt Felizia som har blivit så bortskämd - vad som helst duger liksom inte längre ... ;)
 
Morgondagen firas annars på två håll - först blir det julbrunch hos mamma innan vi på eftermiddagen tar oss vidare till Roberts föräldrar för julaftonsmiddag.
På torsdag blir det firande ute i Ängeby innan vi på fredag först åker hem till Moa, Robban, Nils, Molly och Viola för lek och julklappsbyte, och sedan till mamma på middag. Så fullt upp för oss kommande tre dagar, men är ju bara trevligheter :)
Alltid lika roligt att se barnens miner sedan den 27:e - sådant antiklimax efter flera dagar med paketöppning (de har ju dessutom paketkalender och får ett paket varje dag fram till jul).
 
Idag har vi varit in till Akademiska för läkarbesök på öron-näsa-hals-mottagningen med Jazmine. Var dit förra sommaren för att titta på hals och övriga luftvägar (efter alla många streptokockinfektioner) och hade sedan en telefontid förra hösten. De ville avvakta med operation (halsmandlar) och sa att vi skulle återkomma om problemen kvarstod. Nu har hon ju haft en del halsfluss och öroninflammationer (med hål på trumhinnan som följd) under året (speciellt nu under hösten) så vi beslutade att ringa för att få en läkartid. Sagt och gjort.
Nu är ju Jazmine väldigt förkyld för tillfället så var ju inte helt lätt för läkaren att avgöra om det var permanenta problem/symptom hon såg eller om det är relaterat till förkylningen. Fanns en del vätska bakom/i örat bl.a. och polyperna var förstorade. Men mandlarna såg iaf mindre ut nu, skönt det iaf. Jazmine ska få en ny tid om ca 3 månader (när förhoppningsvis förkylningsperioden är över) så får vi se hur det ser ut då, och hur vi ev. ska gå vidare.
Är ju inskriven på barnspec. också och ska tillbaka dit också i feb/mars så får se om det räcker med den hjälp hon får därifrån. Hoppas bara att resten av vintern inte blir värre den här gången ... Om så får vi isf ringa och be om en tidigare tid på barnspec då vi inte upplever att astmamedicinerna hjälper lika bra längre som de gjorde i våras. Men det visar sig ...
 
Nu under kvällen så har barnen klätt granen (hjälp med ljus och stjärna av Robert) och jag har gjort en sats med chokladfudge (inte svalnat tillräckligt för att smaka än, så kan inte ge något utlåtande kring om den blev god eller inte).
Snart dags att slå in lite klappar, men laddar upp med julskum och en cider (alkoholfri såklart) först :)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar