lördag 6 december 2014

Simavslutning

Nu är det klart med bilder och så, så nu får ni höra/läsa lite om simavslutningen i måndags :)

I måndags var det sista simskolelektionen för terminen. Anmälan till den nya öppnade den 24/11, och den här gången (till skillnad mot slutet av förra årets simskola) var jag snabb att återanmäla - vid 5.30 den morgonen var det klart :)
Felizia har ju klarat den här nivån med bravur (målet för kursen var 25-50 m - Felizia simmar över 200 m i sträck utan vila ... ) och blev, ett par veckor innan återanmälan öppnade, rekommenderad att hoppa upp två nivåer, till steg 3. Så anmälde till det. Nu när de fick diplom och så från kursen så rekommenderade de att hon skulle hoppa upp ända till simträningsgrupp, där de tränar mot tävlingssim (lär sig alla fyra simsätten, starter och vändningar). Funderade lite (det fanns någon ströplats kvar), men bestämde ändå att hon nog kommer att känna sig tryggare med de som är mer i sin egen ålder och med samma simlärare hon haft hittills (han, Johan, är verkligen toppen!). Rådfrågade honom lite, som ändå ska ha gruppen, och han sa att det inte skulle vara några problem att anpassa undervisningen och se till att hon fick den utmaning hon behövde. Låter ju bra :)

Under avslutningslektionen fick de börja med att simma så långt de orkade på en viss tid (vet inte riktigt hur länge) - Felizia simmade 250 m bröstsim. Sedan övade de på att dyka efter ringar på botten på lite djupare vatten. Det har Felizia haft lite svårt för (just när det blir djupare), men nu klarade hon det utan problem :)
 
Medalj- och diplomutdelning

 
 Kaj Krokodil-medalj


En förteckning över klarade simmärken. Här är det ikryssat 9 olika märken, men Felizia har klarat ca 20 till (enligt simläraren) - vår duktiga simtjej! :)


Efter förra höstens simskola valde Felizia att köpa Gula baddaren - nu fick hon välja fyra av de klarade märkena från den här terminen. Valet föll på: Guldfisken, Guldsälen, Hajen silver och Simborgarmärket

 
Vi var med allihopa och badade den här gången och Jazmine var överlycklig (hon var med måndagen innan också, och var lika glad då :) )! Lek, plask och lite "simning" i lilla bassängen medan Felizia var med sin grupp och simmade. Efter avslutningen blev det ännu lite mer av den varan - glada och nöjda tjejer!




Avslutade kvällen med pizzamiddag på Ken´s i Gottsunda centrum - de har sååå goda pizzor! Och stora ... :)
 
Bara en dryg månad innan nästa simomgång startar - 21 januari närmare bestämt :)

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar