onsdag 3 december 2014

Födelsedag :) och magsjuka :(

Hade ju tänkt blogga igår kväll, men en magsjuk Felizia satte stopp för det ... :(  Så här kommer ett inlägg om gårdagen. Måndagens simavslutning kommer i ett senare inlägg, när jag har hunnit fota de simmärken hon fick köpa efteråt.
 
Jaha, så har man då blivit ytterligare ett år äldre. Men nä, känner ju inte så mycket skillnad ... ;)  Bjöd mina kära kollegor på lite fika igår - tårta och banankaka blev det.
 

Gjord på "tre-lika"-chokladbottnar, fylld med hallongrädde och vit chokladganache med citron. Spacklad med grädde och dekorerad med chokladfingrar och chokladhjärtan.
Smakade helt okej :)

 
Var en lång jobbdag med APT som avslutning. Kom hem lagom till middagen och därefter bakade jag en kladdkaka (måste ju ha något fika här hemma också). Men blev inte så mycket av med själva fikandet ...
Felizia hade tydligen haft ont i magen hela dagen i skolan, men inte sagt något till någon, "dumma" unge! ;) Vi förklarade klart och tydligt för henne igår att man MÅSTE säga till en vuxen i skolan när man mår dåligt, så de kan ringa oss så vi kan hämta så fort som möjligt. SPECIELLT när det handlar om magont, för allas skull!! Får väl se om hon lyckas med det nästa gång ... ;)
Hur som helst så fortsatte hon att må dåligt hemma, låg på soffan och vilade. Men var lite piggare till middagen, men fick inte i sig något. La sig på soffan igen och sov någon timme. När hon vaknade så sa hon att hon mådde "sådär", att det gjorde lite ont i magen fortfarande. Men hon mådde inte illa. Hon gick och hämtade sin pyjamas. När hon kom tillbaka såg hon lite "si och så" ut. Jag frågade återigen om hon mådde illa. Svaret blev återigen, nej. Men för säkerhets skull tog jag upp hinken som stod på golvet, och jodå visst mådde hon "lite" illa ändå ... :(
Efter att ha tillbringat en lång stund inne i badrummet (tillsammans med Robert) så kunde hon till slut gå och lägga sig. Hon somnade snabbt och sov sedan gott hela natten. När hon kom upp i morse så såg hon lite blek ut, men sa att hon mådde bra (hm, kan man verkligen lite på det ... ?).
 
När barnen somnat igår så tog jag lite fika, i min ensamhet ... :)
 
Både Felizia och Jazmine har såklart varit hemma idag (och blir så imorgon också, för säkerhets skull - vi håller hårt på de 48 timmarna som gäller) och båda har mått finfint hela dagen - skönt det! Men man vet ju aldrig med den här lömska sjukdomen - den kan ju "slå till" på nytt efter någon dag eller två ... :(
Robert har varit hemma och försökt sysselsätta tjejerna (som ju varit pigga) hela dagen. De fick lite pyssel i "julstrumpepaketet" som de roade sig med. De har även målat och så hade det bakats bröd. Får se vad de hittar på i morgon - man vill ju inte ta sig iväg någonstans utifall att ...

 
Jag och Robert har lite som "praxis" att inte ge varandra presenter (vi lägger hellre de pengarna på andra, gemensamma saker) när vi fyller år, men jag fick en fin blombukett - tack älskling!

 
På återhörande!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar