onsdag 17 december 2014

Vecka 31

Bara 69 dagar kvar till bf! Men det har ju aldrig riktigt gällt för mig, bf-datumet alltså, så lär ju vara ytterligare någon vecka till. Men hoppas kan man ju alltid :)
 

 
Magen växer (som ni kan se ;) ) och bebis är pigg och aktiv. Mår fortfarande bra rent kroppsligt, dvs ingen direkt smärta i ryggen eller foglossning eller liknande besvär. Är däremot nästan ständigt snorig/täppt i näsan, börjar få mer och mer halsbränna och blir lättare och lättare andfådd vid minsta lilla ansträngning. Men allt det kan jag ta, bara jag slipper någon form av ryggsmärta (iaf inte alltför mycket av den varan, tack).
 
Var på mvc-besök idag - tog blodtryck, mätte magen och lyssnade på hjärtat. Det "gamla vanliga" med andra ord. Blodtrycket hade stigit en del sedan sist och jag ska hålla koll på ev. huvudvärk och/eller "konstig" magsmärta (tecken på havandeskapsförgiftning) - har haft högt blodtryck på slutet under båda de andra graviditeterna (utan att det varit något farligt med det) så vore ju inte knasigt om det blir så den här gången också.
S/F-måttet hade ökat med 4 cm sedan förra gången (1 månad sedan) så bebis växer precis som den ska, även om måttet fortfarande är någon cm under "medelkurvan". Hjärtljuden låg ungefär lika även nu - 140 slag/min.
Barnmorskan tyckte även att det kändes som att h*n hade sjunkit ner ganska långt och låg med huvudet neråt, men hon kunde inte vara helt säker. Men allt (vart hon hittade starkast hjärtljud, vart hon tyckte hon fick sparkar från fötterna, t.ex.) pekade på det, tyckte hon. Men kan ju ändras - än så länge har ju bebis ganska så gott om plats att röra sig på och "behöver" ju inte lägga sig rätt förrän om ca 5 veckor.
 
Bara en arbetsdag (med lektioner) kvar - sen är det jullov!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar