lördag 13 december 2014

Luciatåg

Felizia får inte gå luciatåg igen förrän hon går i trean (är 3:or och 5:or på hennes skola som går), men Jazmine har ett par år kvar :)  Igår gick hon sitt livs andra luciatåg (förra året var vi ju utomlands) och den här gången blev det som lucia. Meningen var att hon skulle vara tomtegumma, men de kläderna var helt plötsligt spårlöst försvunna så fick bli en liten nödlösning ... Men Jazmine var nöjd!
 

Mörk film på intåg + "En sockerbagare"
(Jazmine var enda lucian med lysande ljus - hon kommer in lite längre bak och står sedan till höger (3 lysande ljus syns))
 

 

Uttåg

Lite fika efteråt, innan leken tog vid :)
 
Det bjuds sällan på varken starka röster eller "skönsång" under luciatåg på förskolor (beroende på hur många som går tillsammans), men det är ändå så mycket charm i de här framtädandena (oavsett om man lyssnar på sina egna barn eller i tjänsten (såg ju några stycken under mina år som förskollärare)) och barnen är ofta väldigt glada och nöjda efteråt :)
 
Förutom att det var "dagen före lucia" igår så var det även Roberts födelsedag. Vi tre som var hemma på kvällen firade med lite tårta och fredagsmys, medan Felizia var iväg på discokalas hos kompisen Alva. Det verkar gå lite inflation i det där med discokalas - alla kalas som Felizia varit bjuden på hos klasskompisar har varit just discokalas (eller på Leos) ... Än så länge har inte Felizia sagt att hon vill ha det, men vi får väl se. För min del får hon gärna vilja ha någon annan form av kalas ... ;)

Lite smink får man ha när man ska på disco, men BARA då :)
(men varför man måste se så kaxig ut vet jag inte riktigt ... )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar