måndag 29 december 2014

Mvc-besök

På eftermiddagen hade jag tid hos barnmorskan, och idag följde hela familjen med :)  Felizia och Jazmine fick både känna på magen (Robert också) och lyssna på bebisens hjärta, till deras stora glädje. Spännande också att "bebisdoktorn" kunde klämma och känna på magen och på så sätt känna hela bebisen därinne (huvud, rumpa, ben, fötter, m.m.)!
 
Barnmorskan tryckte och visade var de kunde känna fötterna på bebis :)





Fick leta lite, men hjärtat rusade på :)

Allt såg bara bra ut! Bebis hade växt till sig ytterligare och ligger nu uppe på "medelkurvan" storleksmässigt. Hjärtljuden var lite snabbare än tidigare (155 slag/min), men är ju ingen fara med det. Tjejerna tyckte det var spännande att det slog så fort :)
Nu är bm säker på att h*n ligger med huvudet ner (men är ju inte fixerad än), vilket jag också har känt allt tydligare den senaste tiden.
Blodtrycket höll sig på en bra nivå - 110/75. Återstår att se hur det ligger till vid nästa besök, om två veckor, efter att jag börjat jobba igen ...
 
Egentligen tar man prover den här veckan, men då alla värden såg så bra ut förra gången så kunde det vänta till nästa gång.
 
57 dagar kvar till bf ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar